Jälleen etsitään Suomen parasta DJ:tä isoille klubeille

Valtakunnan parhaalle levynpyörittäjälle on luvassa mainetta ja mammonaa.

Näin riemukkaissa tunnelmissa DJ SAMPL kruunattiin NRJ DJ SM -kisan voittajaksi viime vuonna.
Näin riemukkaissa tunnelmissa DJ SAMPL kruunattiin NRJ DJ SM -kisan voittajaksi viime vuonna.

Radio NRJ:n luotsaama DJ SM -kiertue huipentuu finaaliin Helsingin Onnelassa lauantaina 20. huhtikuuta. Suomen ykkös-DJ kruunataan musiikkialan ammattilaisista koostuvan tuomariston toimesta. NRJ:n juontaja, DJ ja tuomariston jäsen Tomi Dostinov, tuttavallisemmin DJ Dosse, kehaisee semifinaalikiertueen olleen menestys:

"DJ-kulttuuri on voimissaan maassamme. Nyt toista kertaa järjestetyn kilpailun taso on huikea, ja finalistien erot ovat marginaalisia. Suomen mestarin kruunaaminen tulee olemaan tuomaristolle jännittävä ja haasteellinen tehtävä", hän ennakoi.

Suomen parasta tiskijukkaa metsästettiin tänä vuonna seitsemällä paikkakunnalta. Finaalipaikan lunastivat DJ Fabrique Helsingistä, DJ A-Rok Kuopiosta, DJ Supertyyli Porista, Extravadance Mista S, DJ Spinny Jyväskylästä, DJ Probaker Tampereelta, DJ Ton-E Lahdesta, DJ Preal Lahdesta sekä DJ Logout Lahdesta.

NRJ DJ SM -kisan tuomaristoon kuuluvat DJ Dossen lisäksi tuottaja-DJ Heikki L, DJ Alex Kunnari sekä vuoden 2012 NRJ DJ SM -voittaja DJ SAMPL, joka luopuu tittelistään hyvillä mielin:

"Minulle voitto avasi paljon uusia ovia. Tulevaa mestaria kehotan nauttimaan vuodesta. Jalat maassa, pää pilvissä ja sormet sopivasti levysoittimilla!"

1990-luvun alkupuolelta lähtien levysoittimen takana viihtyneen tiskijukan plakkarissa on muun muassa miksauksen Suomen mestaruudet vuosilta 2012, 2002 ja 2001.

"Kisan voiton jälkeen puhelin soi taukoamatta. Eniten hyötyä on ollut siitä, ettei enää tarvitse markkinoida itseään, vaan keikkajärjestäjät soittavat itse perään. Suomalainen dj-kulttuuri on kovassa nosteessa ja uskon, että finalistit tietävät, millaiset saappaat heillä on täytettävänä."

Miehen mukaan kisa ei edusta mitään tiettyä genreä, vaan voittajan tulee taitaa monipuolisesti eri tyylilajeja.

"Muuten settilista jää turhan suppeaksi. Dj soittaa yökerhoissa, joten musiikin täytyy upota mahdollisemman isoon yleisöön."

DJ SAMPL uskoo, ettei hype elektronisen musiikin ympärillä ei ole laantumassa, päinvastoin. Hän toivookin DJ SM-kisasta vuotuista tapahtumaa:

"Hyvien tiskijukkien markkina-arvo on korealla. NRJ on iso koneisto, jolla on tarvittavat rahkeet markkinoida ja toteuttaa tämänkokoinen tapahtuma. Dj-skenen tuominen julkisuuteen hyödyttää koko ammattikuntaa."

Kisan voittaja palkitaan 2000 euron arvoisella radiokampanjalla NRJ:llä, omalla kiertueella, omalla miksauksella NRJ Extravadance-ohjelmaan, sekä esiintymisillä kesän festareilla. Lisäksi voittaja pääsee esiintymään myös NRJ Extracadance -tapahtumaan sekä NRJ@Sea -risteilylle.

Suomen parhaalle tiskijukalle on myös luvassa 4000 euron lahjakortti DLX Musiciin, HP ENVY x2 -tietokone sekä House of Marleyn kannettavan Bag Of Rhythm -stereolaite.

Sokerina pohjalla voittaja pääsee neuvottelemaan levytyssopimuksesta Sony Music Finlandin kanssa.


NRJ DJ SM -kisan finaali Helsingin Onnelassa 20.4. Liput 10€.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi