Jannika B - Viisi hyppyä tuntemattomaan

Iskelmäfestareiden ensikertalainen veti Himosareenan täyteen yleisöä.

Lauantaina Himosareenan lavan valtasi kaunis, herkkä, Jannika B. Iskelmäfestareiden ensikertalainen veti areenan täyteen yleisöä, vaikka artistin musiikki ei sitä perinteistä iskelmää olekaan.

Jannika B herkisti yleisön iskelmäfestivaaleilla.
Jannika B herkisti yleisön iskelmäfestivaaleilla.

Jannikan musiikki on koskettanut kansan syviä rivejä ja naisen keikkakesään kuuluukin erilaisia tapahtumia rockista iskelmään. Loman aika on vasta syyskuussa. Festarilavojen lisäksi Jannika nimeää kesän suosikkipaikoikseen lapsuudenmaisemat Pohjanmaalla, Lasipalatsin terassin Helsingissä ja Kalajoen hiekkasärkät.

Iloisen ja niin sisäisesti, kuin ulkoisesti kauniin naisen kädenpuristukseen mahtuu rutkasti elämänkokemusta ja hyppyjä tuntemattomaan. Onnenpäivät ja kasvattavat vaiheet, on paketoitu ykköslevyn Kaikki rohkeus kansien väliin, mutta vain sydän tietää mitä sanojen takaa löytyy.

"Pakota minut kotona käymään ja kuka oon se muistamaan / oon aina se jääräpää tyttö se joka on valmiina maailmaan" -Jannika B , Pohjanmaan tuulia

Kokkolasta kotoisin oleva Jannika muutti ensimmäisen kerran pois kotoa jo 15 vuotiaana ja muuttoja on tämän jälkeen ollut lukuisia. Jokainen muutto on ollut hyppy tuntemattomaan ja uuteen elämänvaiheeseen.

Rohkeutta vaati naparenkaan ottaminenkin aikuisuuden kynnyksellä.

- Totesin, kun olen 18 niin voin tämän tehdä, kertoo Jannika B ensimmäiseksi rohkeaksi teokseen täysi-ikäisenä. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin jäi tämäkin vaihe historiaan ja napakoru siirtyi rohkeiden tekojen päiväkirjaan.

Mitä sä teet oikeita töitä?

- Musiikkiuralle lähtö ja pelkästään sen ääneen sanominen vaatii tietynlaista rohkeutta, Jannika kertoo. Hän haluaa esimerkillään ja teoillaan rohkaista muita, jo lapsena muusikon urasta haaveilevia.

- Toivon, kun lapsena joku sanoo haluavansa muusikoksi, kitaristiksi, rumpaliksi, niin häntä kannustettaisi yhtä lailla, kuin että hän sanoisi haluavansa lääkäriksi.

Artistin ura on työ siinä missä muutkin, mutta Suomessa ei vieläkään oteta artisteja tosissaan, vaan alaa saatetaan edelleen ajatella harrastuksena.

"Mitä sä teet oikeita töitä" – kysymyksen Jannika on kuullut yllättävän monta kertaa.

Neljäs rohkea teko oli kirjaimellisesti hyppy, vaikkei tosin tuntemattomaan. Pienenä Jannika on hypännyt 5 metrin hyppytornista ja tästä löytyy muistona uimamaisterin merkki.

Viidenneksi, muttei lainkaan vähäisimmäksi rohkeaksi teokseen, Jannika nimeää koiran ottamisen. Varsinkin astmaatikolle kaksivuotiaan koiran tulo elämään oli rohkea, mutta lopulta hyvin nopeasti syntynyt päätös. Koira matkaa keikoilla mukana ja tuo Jannikan elämään vastuuta ja rutiineja.

Keikkailun ohessa valmistuu pikkuhiljaa toinen levy, josta toivottavasti saamme kuulla ensimmäisiä palasia jo syksyllä. Uusia palasia rohkean naisen elämän varrelta.

Jannikaan on pakattu kaikki rohkeus.
Jannikaan on pakattu kaikki rohkeus.

3 kommenttia

M.H.

6.7.2013 09:55

On kyllä aika rohkea tyyppi. Uskalsi ottaa napakorunkin. Wow!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gukkelit

4.6.2014 04:32

No minäki kokkolassa asustan....kahvil/kaljal ois mukava tutustua!?? :-);-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gukkelit

4.6.2014 04:34

Jokainen reikä on eteenpäin :-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi