Jontin uusi maailmanjärjestys

Rap-veteraani sai ensimmäisen soololevynsä valmiiksi, vaikka mikki on pysynyt kädessä jo yli kymmenen vuotta.

Jontti on paljon asiaa. On kuulijasta kiinni, onko kyse salaliitosta vai todesta.
Jontti on paljon asiaa. On kuulijasta kiinni, onko kyse salaliitosta vai todesta.

Yksi vuoden ja ehkä koko suomalaisen hiphopin historian odotetuimpia levyjä näkee päivänvalon 26. lokakuuta, kun Jontin Yhden miehen kultti julkaistaan. Jontti on vakiinnuttanut paikkansa rapkulttuurin saarnamiehenä lukuisilla nauhoitteilla, mutta vasta nyt aika on kypsä omalle soololevylle.

”Ensimmäinen sooloni on raivotus-kakistuksen sekä yliaistillisemman fiilistelyn symbioosi. Agendani on ollut tehdä perinteensä tuntevaa, helsinkiläistä hardcore-räppiä ilman turhaa kikkailua. Tosin, levyn loppupuolella ruvetaan menemään ylevämpiin fiiliksiin. Aiheet käsittelevät valtarakenteita, sotaa, nykyihmisen kaoottista tajunnantilaa. Eteenpäin on menty sekä lyyrisellä että tuotannollisella puolella. Olen hyvin tyytyväinen yhden miehen kulttiin. Nyt on velat maksettu, on meinaan sen verran roisia kamaa. Tämän jälkeen voin tehdä mitä vaan”, Jontti kertoo nauraen.

Jontin aikaisempiin projekteihin kuuluvat Kallio Underground Petoksen kanssa sekä useamman vuoden yhteistyö Shakan kanssa. 2009 Jontti perusti Uuden ajan avaruususkonto -kombon yhdessä Kemmurusta tutun Jodarokin kanssa.

Tulevalla levyllä kuullaan vierailijoita OG Ikosesta Petokseen. Surmacorea edustaa Rytmihäiriö ja rockpuolta Amorphiksen kitaristi Tomi Koivusaari.

Jontti on tullut tutuksi myös räp-piirien virallisena yhteiskuntakriitikkona. Mies on avannut maailmankuvaansa muun muassa Basso-lehden kolumneissa ja Ajan henki -dokumenttielokuvassa, jossa hän esiintyy Esko Valtaojan kaltaisten valtakunnan filosofien rinnalla.

Mitä on yhden miehen kultismi?

”Nooh, se on sellaista maanista jupinaa elämän vyöryessä ohitse. Jokainen meistä kuuluu jonkinlaiseen kulttiin; oli se sitten rahajärjestelmä tai uskonto”, Jontti vastaa.

Jontin hampaisiin on joutunut esimerkiksi New Yorkin syyskuun 2001 tapahtumat. Mies ei purematta niele virallista selitystä terrorismista. Muutenkin Yhdysvaltojen kartellikapitalismi on jatkuvan kritiikin kohteena.

Yhden miehen kultin päätösraidalla Liike Jontti esittelee omia pelkojaan ja tarjoaa ratkaisua tällä hetkellä synkältä näyttävään maailmantilaan:

”Kun tehdään bisnestä se on asevelihinta, mikrosiruimplanttien poistosta ei laskuteta, meil on tohtorit, tekniikka, vapaa energia, elektromagneettist saastetta varten orgoniittia....teen ensimmäisen siirtoni, eli siivoon oman pesäni.”


Toistaiseksi levyltä on kuultavissa Sota on Sairautta -kappaleen musiikkivideo.

1 kommentti

Jontti presidentiksi

25.2.2014 14:58

Tässä on parasta paskaa!!! Sini sabotage, JVG ja muut "suomiräppärit" voi vetää vitun päähänsä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi