Jussi Nikkilän elämän roolit

Supersuositun Kaspar Hauser -näytelmän tähti kertoo aiemmista tekemisistään.

Jussi Nikkilä on useissa elokuvissa, teatterinäytelmissä ja tv-sarjoissa esiintynyt näyttelijä. Hulluna Saraan -elokuvassa hänet nähtiin Lost-näyttelijä Emilie De Ravinin kanssa ja Ganes-bändistä kertovassa samannimisessä leffassa hän vakuutti Albert Järvisenä. Nikkilä on näytellyt muun muassa KOM-teatterissa, Kansallisteatterissa ja Q-teatterissa, jossa hänet nähdään tänä keväänä Kasper Hauser -näytelmässä.

Mestari ja Margarita: Mestari

”Esitin ensimmäisen pääroolini Mihail Bulgakovin klassikkokirjaan perustuvassa näytelmässä, kun olin 15-vuotiaana Narrin näyttämön nuorisoteatterissa. Mestari oli hauras runoilija, joka oli jatkuvasti täydellisen romahtamisen partaalla potiessaan luomisen tuskaa ja suoranaista hulluutta. Tuossa iässä oli ihan mieletöntä avata näyttelemistä moisen hahmon kautta, semminkin kun Bulgakovin kirja on aivan loistavaa kirjallisuutta.”

Viettelysten vaunu: Lehdenjakaja

”Olin vuonna 2000 mukana Q-teatterin tulkinnassa Viettelysten vaunussa, jonka ohjasi Heikki Kujanpää. Se oli ensimmäinen ammattilaisprojektini, jota näyttelin Elina Knihtilän ja Tommi Korpelan kaltaisten tähtien kanssa. Lehdenjakajan roolissa minua viehätti se, että sekä roolihahmo että minä itse olimme epävarmoja nuoria poikia.”

Pitkän päivän matka yöhön: Edmund Tyrone

”Kansallisteatterissa vuonna 2009 esitetyssä näytelmässä tulkitsin Edmund Tyronea, jonka näytelmän kirjoittanut Eugene O´Neill loi lavalle omaksi kuvakseen. Edmund on sairas, hauras ja vähän neuroottinen, äitiään vaaliva nuorukainen, joka joutuu kohtaamaan kivuliaan menneisyyden, vaikkei haluaisikaan.”


CULT24

CULT24.FI on pääkaupunkiseudun kulttuurielämän uutis-, tiedotus- ja markkinointisivusto. CULT24 MAGAZINE on kuukausittain ilmestyvä kulttuurin ja viihteen ajankohtaislehti.

CULT24 on osa City Digital mediaperhettä, jossa itsenäiset mediat tuottavat sisältöjä kaupunkikulttuurista ja viihteestä.

Tutustu City Digitaliin!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi