Kahvin juhlaa Kaapelitehtaalla huhtikuussa

Helsinki Coffee Festival tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua tarkemmin omaan kahvimakuun.

Kuva: Helsinki Coffee Festival / Paavo Pykäläinen

Suomen ensimmäinen kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään tänä keväänä toista kertaa. Kahvintuoksu valtaa 22.–24. huhtikuuta Kaapelitehtaan, sillä Kattilahallin tilat kävivät pieneksi ensimmäisen vuoden jälkeen. Festari kerää yhteen kaikki kahvin parissa hifistelevät: paahtimot, laitevalmistajat, kahvilat, kahviammattilaiset sekä tietysti kahvinryystäjät tutustumaan tarjontaan.

”Helsinki Coffee Festival on läpileikkaus kahvin maailmasta. Festivaaleilla saa maistella useiden paahtimoiden kahveja eri puolilta maailmaa, kuulla baristoilta ja kahviammattilaisilta vinkkejä laadukkaan kahvin valmistukseen, sekä seurata kahvinvalmistuksen suomenmestaruuskilpailuja”, kuvailee Maija Kestilä, Helsinki Coffee Festivalin järjestäjä.

Laatukahvi saa festareilla seurakseen musiikkia ja erilaisia herkkuja. Kävijä pystyy eri paahtimoiden cuppingeissa tutustumaan omaan kahvimakuunsa ja löytämään kahvia lusikalta ryystämällä suosikkinsa. Samalla saa vinkkejä kotikahvinkeittoon.

”Kun valitsee laitetta kotiin, kannattaa kokeilla, mikä laite valmistaa juuri omaan makuun sopivaa kahvia. Festivaaleilta voi hankkia koko kattauksen puntarista kahvimyllyyn ja kahvilaitteeseen, sekä napata mukaan uusia lempikahveja. Uusien tietojen, taitojen ja välineiden kanssa voi lähteä kotiin täysin uudistuneena kahvinkeittäjänä”, Kestilä haastaa.

Helsinki Coffee Festivalien kahvikyselyn mukaan ykkösvalinta kahvinautinnoksi on suodatinkahvi maidolla (30 %) tai mustana (21 %), ja kolmanneksi eniten juodaan espressoa (14 %), joka päihitti laten niukasti prosentilla.

”Monelle tulikin festivaaleilla yllätyksenä se, että laadukas suodatinkahvi juodaan sellaisenaan. Silloin siitä erottuu paremmin kaikki makuvivahteet. Suodatinkahville on useita eri valmistustapoja, joista monet ovat vielä suurelle yleisölle tuntemattomia. Laadukkaiden kahvinkeittimien lisäksi löytyy ainakin Chemex, V60, Aeropress ja Shifon. Jos termit eivät ole tuttuja, pääsee festivaaleilla kokeilemaan näitä kaikkia!”, Kestilä kannustaa.

Helsinki Coffee Festivaleilla järjestetään viikonlopun aikana myös kaksi kahvialan suomenmestaruuskilpailua. Lauantaina kisataan SCAE Suomi ry:n järjestämä suodatinkahvinvalmistuksen SM-finaali, Brewer’s Cup, ja sunnuntaina mitellään suomenmestaruudesta Vuoden Barista -kilpailussa. Voittajat lähtevät edustamaan Suomea MM-kisoihin Dubliniin, Irlantiin.

1 kommentti

Kahvinystävä

18.2.2016 12:54

"Shifon"?

Eivät tainneet termit olla tuttuja toimittajallekaan. Eiköhän Maija Kestilä kuitenkin tarkoittanut sifonia eli vakuumikeitintä, joka on kahvinvalmistusvälineen tyyppi, ei tuotemerkki. Suomessakin noita oli jo 70-luvulla.

Hyvä juttu kuitenkin, että tapahtuma noteerataan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi