Kameleontti Sudeksi

Näyttelijä Lenita Susi muuntautuu vaivatta pikkulapsesta korealaispoppariksi.

Kuva: Lenita Susi

Elokuvan Elämältä kaiken sain teinityttö Emilia on angstinen, mustatukkainen, vahvasti meikattu gootti. Emiliaa näyttelevä Lenita Susi, 19, ei voisi olla enempää eri näköinen kuin hahmonsa.

Vaalea, meikitön nuori nainen on kuin raikas luonnonlähde keskellä pölyistä kaupunkia. Hänen kirkkaat silmänsä hämmästyttävät: hän voisi näyttää halutessaan jopa ala-asteikäiseltä. Nuoresta ulkonäöstä on haittaa yökerhon ovella, mutta hyötyä elokuvatyöskentelyssä.

“Voin tehdä pidempään nuorten hahmojen rooleja. Ne ovat kiinnostavia ja haastavia.”

Susi aloitti näyttelemisen lasten teatterikerhossa kuusivuotiaana ja on pyrkinyt tavoitteeseensa luonnollisen määrätietoisesti siitä lähtien.

“Äiti laittoi minut ja siskoni teatterikerhoon, koska se on hyvä harrastus. Ekaluokkalaisena päätin, että tätä minä haluan tehdä.”

Kirjailijaäidin tyttäret ovat molemmat taiteellisesti lahjakkaita. Susi pyrkii tulevaisuudessa Teatterikorkeakouluun, ja 21-vuotias isosisko pääsi juuri opiskelemaan musiikkipedagogiikkaa. Paperikoneinsinööri-isä pitää perheessä jalat maassa.

Teatteriharrastuksen innoittamana varhaisteini-ikäinen Susi ryhtyi tekemään mainospätkiä. Hänet on voinut bongata mainoksesta juomassa Finrexiniä, ilakoimassa Lintsillä ja promoamassa Työvoimatoimiston palveluita. Mainoksista tyttö päätyi vihdoin elokuvan koekuvauksiin ja pääsi Dome Karukosken Mielensäpahoittajaan pieneen rooliin. Ensi viikolla ensi-iltansa saa Mika Kaurismäen Elämältä kaiken sain, jossa Susi näyttelee muun muassa legendaarisen Vesa-Matti Loirin rinnalla. Lisäksi Susi on mukana ensi vuonna televisiossa nähtävässä rikossarjassa.

“Suomalaisissa elokuvissa ei ole tarpeeksi nuoria näyttelijöitä, ainakaan naisia. Heitä tarvitaan enemmän. Nuoret hahmot vaikuttavat paljon nuoren katsojan elokuvakokemukseen ja käsitykseen suomalaisesta elokuvasta.”

Näyttelemisen lisäksi Susi osaa paljon muutakin: hän tanssii, laulaa, kirjoittaa, valokuvaa ja ompelee vaatteita. Lähinnä sydäntä on kuitenkin tanssi, jota hän myös opettaa Vantaalla. Tanssilaji ei kuitenkaan ole ihan sitä, mitä odottaisi.

Susi näyttää läppäriltä videon, jossa tanssiryhmä harjoittelee k-pop-koreografiaa. 

K-pop on eteläkorealainen tanssi, jonka koreografiat tehdään musiikkivideoiden perusteella. Tanssijoiden tulee pukeutua näyttävästi, laulaa mukana ja synkronoida liikkeensä lyriikoihin, tempoon ja toisiinsa - kuten alkuperäinen korealaisbändi.

Katsomme pätkän, ja Susi liikahtaa joka iskulla siinä, missä videolla tanssiva tyyppikin. Välillä hän osoittaa sormella, kuka tanssijoista hän oli itse omassa ryhmässään. Raikas nuori nainen muuntautuu särmikkääksi seksipommiksi melkein silmissä.

“Laulun sanojen osaaminen ja asenne ovat tosi tärkeitä. Nautin niin paljon, kun saan lavalla kunnolla irvistellä ja iskeä silmää. Tämäkin koreografia olisi tosi kiusallinen, jollei sitä tekisi täysillä.”

Susi näyttää toisen videon, jossa hänen tanssiryhmänsä kilpailee k-popin mm-kisojen Suomen karsinnassa. Ryhmä sijoittui toiseksi.

“Ensi vuonna aiomme voittaa.”

Epäilemättä. Tästä tytöstä kuullaan vielä.

Elämältä kaiken sain elokuvateattereissa 21.8.

3 kommenttia

Pööki

11.8.2015 12:29

"Suomalaisissa elokuvissa ei ole tarpeeksi nuoria näyttelijöitä, ainakaan naisia. Heitä tarvitaan enemmän."

Ei - kotimaisissa elokuvissa ei ole kunnon rooleja keski-ikäisille naisille.
Teinarileffoja tehdään koko ajan kun markkinat ovat suuret.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

19.8.2015 16:28

Kotimaiset leffat ovat sen verran onnetonta kuraa, että niiden tekemisen jatkuminen jo sellaisenaan on pieni ihme.

devonne

12.8.2015 14:11

Hyvä Lenita!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi