Kannelmäki ja Roihuvuori saivat myös omat vaikuttavat muraalinsa

Lisää katutaidetta Helsinkiin synnyttää paitsi yksittäisiä teoksia, myös mallia, jolla katutaidetta saataisiin jatkossa Helsinkiin helpommin.

Puolalaistaiteilija Oteckin käsialaa Roihuvuoressa.
Puolalaistaiteilija Oteckin käsialaa Roihuvuoressa. Kuva: Johanna Laukkanen

Lisää katutaidetta Helsinkiin -hankkeen muraalit alkavat olla valmiina, kun puolalaisen Oteckin teos valmistuu tänään Roihuvuoreen osoitteessa Prinssintie 4. Maalaamisen, graffitin, katutaiteen ja kuvituksen rajoilla liikkuvassa teos kuvaa lentävää pöllöä.

“Asukkaat halusivat juuri hänet maalaamaan talonsa päätyseinän eläinaiheisen muraalin. Oteckin tyyli ja teoksen värit sopivatkin hyvin talon henkeen, sen arkkitehtuuriin ja koko ympäröivään naapurustoon”, tuottaja Jaakko Blomberg kertoo.

Maikki Rantala otti paikalliset mukaan toteuttamaan Kannelmäen Tuubapolulla sijaitsevaa taideteosta.
Maikki Rantala otti paikalliset mukaan toteuttamaan Kannelmäen Tuubapolulla sijaitsevaa taideteosta.

Reilu viikko sitten puolestaan valmistui Maikki Rantalan osin yhdessä asukkaiden toteuttama teos Kannelmäessä osoitteessa Tuubapolku 2 sijaitseva talo.

“Halusimme ottaa myös asukkaat mukaan tekemään muraalia ja sitä kautta tehdä siitä vielä enemmän heidän näköisensä”, Rantala selventää.

Teos on saanut alueen asukkailta todella hyvää palautetta ja nyt moni haluaisi lisää muraaleja Kannelmäkeen.

“Toivottavasti sellaisia saataisiin. Kannelmäki ja moni muu lähiö Helsingissä kaipaisi enemmän väriä”, Blomberg sanoo.

Kannelmäkeen tulee vielä toinenkin teos ensi kesänä argentiinalaisen Milu Correchin toimesta.

Väriä saadaan parhaillaan vielä lisää Helsinkiin, kun Venäjältä kotoisin olevan Igor Multin pienempi teos valmistuu Läntiselle Brahenkadulle lähipäivinä osana Brahen taidekenttä -kokonaisuutta. Teosten ohella hankkeen tarkoituksena on luoda selkeä malli siihen, miten katutaidetta saataisiin lisää Helsinkiin helpommin.

Lisää katutaidetta Helsinkiin -projektin takana on Yhteismaa ry ja katutaideryhmä G-REX. Uuteen yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin erikoistunut Yhteismaa ry suunnittelee ja toteuttaa yhteiskunnallisesti merkityksellisiä projekteja, tapahtumia ja palveluja. G-REX on visuaalisten viestinnän suunnittelijoiden järjestön Grafia ry:n jäsenten perustama katutaideryhmä, joka sai alkunsa jäsentensä halusta käyttää osaamistaan koko kaupungin hyväksi. Hankkeen päärahoittaja on Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi