Kasper Strömman kakkaemojihylkeestä: Itämeri on tosi likainen

Neljäkymmentä hyljettä ja neljäkymmentä taiteilijaa.

Loppukesästä saatat bongata hylkeen Kalliosta tai vaikka Ruttopuistosta. Hej Hylje! -kampanja kerää yhteen kiinnostavat taiteilijat, jotka antavat Stefan Lindforsin muotoilemalle hyljepatsaalle oman taiteellisen tulkintansa. Hylkeet on tarkoitus myydä myöhemmin Itämeren hyväksi.

Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman lienee näyttelyn kiinnostavimpia nimiä ja hänen teoksensa ottaa kantaa Itämeren tilanteeseen hyvin selkeällä tavalla. Kakkaemojiksi maalattu patsas saattaa vaikuttaa taiteellisesti helpolta ratkaisulta, mutta Strömmanin mukaan sitä se ei ole.

“Itämeri on tosi likainen. Tein monta sivua luonnoksia, ennen kuin mä päädyin tähän. Tottakai se pitää olla pökäle. Sen pitää myös olla tuttu ja lapsiystävällinen. Mä luulen, että monet lapset ja minä, saatamme pitää kakkaemojista. Mä olen aikaisemmin pelännyt sitä helppoutta, mutta kun tätä mietti monta päivää, niin kyllä sitä nykyään uskaltaa tehdä helppoja asioita", Strömman kiteyttää.

Huhti- ja toukokuussa taiteilijat työstävät hylkeitä Länsisataman L3-makasiinirakennuksessa. Kaikki halukkaat pääsevät seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä.

Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta hylkeet rantautuvat viikoksi Senaatintorille. Tämän jälkeen hylkeet levittäytyvät ympäri Helsinkiä, jossa ne ilahduttavat kaupunkilaisia syksyyn asti.

Hej Hylje! Factory avoinna 23.4. 7.5. 21.5. ja 28.5. klo 12–17

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi