Kaurismäkeä keskellä kaupunkia

Klassikkoleffojen piknikit Kansalaistorilla elokuussa.

Matti Pellonpää ja kumppanit Helsinki-kuvaa luomassa.
Matti Pellonpää ja kumppanit Helsinki-kuvaa luomassa.

Helsingin juhlaviikkojen leffapiknikit tuovat Musiikkitalon edustan Kansalaistorille vihdoinkin järkevää käyttöä. 18.-20. elokuuta järjestettävissä näytöksissä esitetään leffa per ilta: japanilaisen animaatiogurun Hayao Miyazakin Prinsessa Mononoke, saksalaisen ohjaajan Veit Helmerin koominen ja kosminen rakkaustarina baikonour sekä Aki Kaurismäen kuolematon klassikko Calamari Union.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja järjestäjät kannustavat ottamaan omat eväät ja viltit mukaan.


La 18.8. klo 21.30 Rakkautta & Anarkiaa esittää:

Prinsessa Mononoke

Hayao Miyazakin animaatioklassikko on ohjaajansa syvällisimpiä hahmotuksia ihmisen ja luonnon ikiaikaisesta suhteesta. Japanin keskiajalle sijoittuvaa tarinaa kuljettaa prinssi Ashitaka, joka haavoittuu kuolettavasti surmatessaan kirouksen riivaaman, villisian hahmon ottaneen eläinjumalan. Hänen kohtalonsa on matkata kauas itään, etsimään kirouksen lähdettä ja parannusta. Matkallaan hän kohtaa susien kasvattaman Prinsessa Mononoken ja kietoutuu kohtalokkaasti susikansan, luontoa tuhoavien ihmisten ja metsän jumalten taisteluun. Unenomainen kerronta ja paikoin painajaismaiset näyt tiivistävät Miyazakin ekologisen sanoman.


Su 19.8. klo 21.30 Espoo Ciné esittää:

Baikonur

Koominen rakkaustarina sijoittuu Neuvostoliiton perustamaan avaruuskeskukseen Kazakstanissa, josta löytyy niin modernia teknologiaa kuin jurtissa asuvia paimentolaisiakin. Paimentolaispoika Gagarinin unelma toteutuu, kun rakettiromun lisäksi hän löytää myös kuvankauniin avaruusturisti Julien (Marie de Villepin). Ohjaaja on paikan päällä esittelemässä elokuvan.


Ma 20.8. klo 21.30 KAVA esittää:

Calamari Union

Aki Kaurismäen Calamari Union (1985) on kaikkien aikojen kulttielokuva Helsingistä. Viisitoista Frankia ja yksi Pekka päättävät lähteä Kallion ahtailta asuinsijoilta vihreään, ilmavaan ja meren hyväilemään Eiraan. Rosoisen kaunis mustavalkokuva siivittää eeppistä matkaa kaupugin kaduilla. Elokuva on saanut laajan fanijoukon myös ulkomailla – ja lienee vaikuttanut kansainväliseen Helsinki-kuvaan enemmän kuin yksikään matkailumainos.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi