Kendi-neiti kertoo

Kendi = Jaakko Salovaara ja Yavis, joka pelkää vessoja. Miksi?

“Olin tekemässä omakustannetta, kun tietokone hajosi enkä saanut valmiita biisejä ulos. Ei tullut levyä.”
“Olin tekemässä omakustannetta, kun tietokone hajosi enkä saanut valmiita biisejä ulos. Ei tullut levyä.”

"Mulla on vessakammo. Pelkään, että jos lukitsen vessan, jään sinne jumiin." Yaviksen eli Suvi Valkosen painajainen kävi toteen lokakuussa Kendi-yhtyeen ensimmäisen albumin julkaisukiertueella.

"Seinäjoen Onnelassa kahta minuuttia ennen keikkaa vessan lukko ei auennut. Panikoin. Poke käski potkaista oven hajalle. Säpäleet vaan lensi kun mä pakenin vessasta."

Yaviksen parina Kendissä häärii tuottaja Jaakko Salovaara eli JS16. Yavis sanoittaa ja räppää, Salovaara säveltää ja tuottaa. Esikoissingle Connectedia on ylistetty tanssilattijoiden takuutäyttäjäksi ja toinen single Heartbeat Of The City nousi heti latauslistan ykköseksi.

"Mulle soitettiin ja kysyttiin, haluaisinko tavata Salovaaran. Mä oli että öö, miks?" Salovaara halusi tehdä yhteistyötä monissa rap-kollektiiveissa vaikuttaneen ja omaa materiaalia julkaisseen naisen kanssa.

Rap-piireissä Yavis tuli tunnetuksi viimeistään vuoden 2001 rapin SM-kilpailuista. Hän hävisi semifinaalikierroksen battlessa Ruudolfille, silloiselle Rudylle.

"En ole mikään battle-mestari. Rudy räppäsi mut kumoon kuittailemalla jotain tamponeihin liittyvää." SM-kilpailuissa Yavis tapasi tulevan tuottajansa Rocket Boyn, joka nykyään tunnetaan nimellä Steen1.

"Steen1 innostui tekemään omaa matskua tuotettuaan mun levyn. Levyä painettiin parisataa kappaletta. Olin itse askarrellut jokaiseen erilaisen kannen ja kaupittelin demoja hintaan kaksi euroa."

Tuolloin Yavis vannoi undergroundin nimeen.

"Olin nuori ja ehdoton, elin hip hop -käsikirjan mukaan. Tein sanoituksia, joiden merkityksen vain minä ymmärsin." Sukset menivät ristiin levy-yhtiö BMG:n kanssa ja Valkonen opiskeli elokuva- ja tv-tuotantoa.

Yhteistyö Salovaaran kanssa sujui kitkatta.

"Alettiin fiilistellä ja nauhoitella jotain kokeiluja. Jaakko totesi, että kun hän tekee biisin, se yleensä julkaistaan. Muut yhtyeet saattavat tehdä 50 biisiä ja valita levylle kymmenen parasta. Me ollaan taloudellisempia."

Kendi on swahilia ja tarkoittaa rakastettua. Myös Yaviksen nimeen sisältyy merkitys.

"Kaveri soitti ja kysyi mitä painetaan keikkajulisteeseen. Päätin olla Yavis. Se tulee sanoista young, attractive, verbal, intelligent, successful. Jos lakkaan joskus olemasta jotain noista, voin vaihtaa nimeä ja olla vaikka Ouvis – old, unattractive ja niin edelleen."

File: Suvi Valkonen

  • Pituus: 166 cm
  • Paino: 56 kg
  • Siviilisääty: Avoliitossa
  • Tuoksu: Hattara
  • Juoma: Latte
  • Ruoka: Pihvi mediumina
  • Auto: Peugeot 205
  • Puhelin: Nokia 6610i

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi