Kertovatko nämä kuvat sinunkin painajaisista?

Kauhutaiteilija Joshua Hoffine muuttaa kauheimmat visiot upeiksi valokuviksi.

Kuva: www.joshuahoffine.com

Valokuvaaja Joshua Hoffine on kiinnostunut asioista, jotka saavat ihon kananlihalle. Hoffine upeissa kuvissa on rakennettu epätodellinen, mutta kaikkien tuntema kauhun maailma. Taiteilija kertoo Cityn haastattelussa, mistä hänen jäätävissä kuvissaan on kyse.

Terveisiä Hoffinen perheestä.
Terveisiä Hoffinen perheestä. Kuva: www.joshuahoffine.com

“Minulla oli lapsena todennäköisesti samat painajaiset, mitä sinulla oli. Pelkäsin pimeää, kellariin vieviä portaita ja sängyn alla asuvaa hirviötä. Myöhemmin näin painajaisia vanhempieni kuolemasta tai ydinsodasta. Pelkomme kypsyvät samalla kun kypsymme itse”, Hoffine sanoo.

Hän kertoo olleensa aina kiinnostunut Jungin psykologiasta ja hänen ideastaan arkkityypeistä. Hoffine käsittelee samaa ideaa nyt kuviensa kautta.

“Projektini alkoi idealla kuvasarjasta, joka pohjautuu satuihin. Kun valmistauduin projektiin, ymmärsin, että monet satujen arkkityypeistä – sellaiset kuten noita, ihmissusi tai lapsia ahmiva örkki – löytyvät myös moderneista kauhuleffoista. Kun tajusin, että kauhuleffat ovat tämän päivän satuja, aloin ajatella projektiani eri tavalla. Tuloksena syntyi sarja valokuvia, jotka tutkivat lapsuuden pelkojen luonnetta, maustettuna satujen hirviöiden arkkityypeillä, kauhuleffojen maailmalla ja ripauksella tiedostamatonta.”

Tsekkaa Joshuan kotisivuilta lisäinfot.

“Kun idea ponnahtaa mieleeni, tunnen usein pienen sähköisen piston pelkoa, jos idea on hyvä. Se tunne on verrattavissa tunteeseen, jonka valokuvan katsoja kokee nähdessään sen ensimmäistä kertaa. Ensi hetken jälkeen itseäni ei enää pelota, vaan keskityn luomaan sen yksityisen hetken kuvan katsojalle.”

Joshua Hoffine

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi