Koirantappajan sydän heltyy Teemu Nikin uusimmassa elokuvassa

Teemu Nikin ohjaama Armomurhaaja on valittu Toronton kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon.

Kuva: Armomurhaaja

Teemu Nikin ohjaama Armomurhaaja (2017) on valittu Toronton kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon Contemporary World Cinema -sarjaan. Toronton elokuvafestivaali on yksi kansainvälisesti merkittävimmistä elokuvafestivaaleista. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa marraskuussa.

"Näköjään Toronto ymmärtää hyvän päälle", ohjaaja Teemu Nikki kommentoi tyytyväisenä ja jatkaa: "Armomurhaaja on paha mutta hyvä elokuva."

Elokuvan pääosassa nähdään Matti Onnismaa mekaanikko Veijo Haukan roolissa. Onnismaa on tehnyt lukuisia sivurooleja nimekkäiden ohjaajien elokuvissa, kuten Veikko Aaltosen monissa elokuvissa, sekä Olli Saarelan ja Aki Kaurismäen elokuvissa. Onnismaa tekee Armomurhaajassa ensimmäisen pääroolinsa.

Elokuvassa Haukka lopettaa sivutyökseen vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Pienet eläimet Haukka kaasuttaa pakokaasulla ja isommat ampuu pistoolilla. Veijo on karusta hommastaan huolimatta eläinten puolella. Eläimet saavat armollisen lopun – ihmiset eivät ehkä niinkään.

Eräänä päivänä Petri Kettu tuo Veijo Haukalle koiran lopetettavaksi ja mies ottaa tehtävän vastaan tottuneesti. Veijon sydän kuitenkin heltyy ja hän ottaa koiran omakseen. Riita entisen ja nykyisen omistajan välillä eskaloituu väkivaltaisiin mittasuhteisiin, kun koira, jonka pitäisi olla kuollut, onkin yhä elossa. Tarinan ainoa viaton osapuoli on koira.

"Mahtava huomata, että suomalaiselle genre-elokuvalle on kansainvälistä kysyntää", tuottaja Jani Pösö iloitsee kutsusta Torontoon.

Armomurhaaja on Teemu Nikin kolmas pitkä elokuva. Hänen aiempiin ohjauksiin kuuluvat Lovemilla (2015), 3Simoa (2012) sekä joukko lyhytelokuvia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi