Kristen Stewart kesän kirkkaimpana leffatähtenä

Twilight-kaunotar nähdään sekä lumikkina että reissumiehen heilana.

ERROR

Twilightista suuren yleisön tietoisuuteen nousseella Kristen Stewartilla on meneillään elämänsä kesä. Suomessa hänet voidaan nähdä leffateatterin kankaalla pääosittamassa kahta kiinnostavaa elokuvaa. Toinen on viime perjantaina ensi-iltansa saanut Lumikki-versiointi lumikki ja metsästäjä, toinen puolestaan Jack Kerouacin reissuklassikko-kirjaan pohjaava Matkalla.

Lumikin roolin sopii Stewartille kuin nenä päähän. Vaikka hän on kuvankaunis ja lapsellinen, on hänessä sopivasti synkkyyttä, joka tuo syvyyttä ja dramaattisuutta haastavaan rooliin. Lumikki ja metsästäjä on moderni uudelleentulkinta Grimmin sadusta. Ainakin jenkeissä leffalle on ollut kysyntää, sillä se pomppasi Pohjois-Amerikan katsotuimmaksi leffaksi. 56 miljoonan ja rapian lipputulot olivat parikymmentä miljoonaa asiantuntijoiden arvioita suuremmat. Nouseva tähti Stewart pääsee nokikkain kokeneemman tähtösen kanssa, kun Charlize Theron ottaa vakuuttavasti pahan äitipuolen roolin.

Matkalla-kirja on kaikkien downshiftaajien ja hipinretkujen vakio-opus, jonka avulla pääsee käsiksi rennosti ottamiseen. Tarinassa kuvataan osuvasti 1950-luvun konservatiivisen USA:n arvomaailmaa ja tarjoamia valintoja kritisoivaa beat-sukupolvea. Keskiössä ovat nuoret kundit, jotka etsivät sitä jotain elämäänsä. "Sitä" ei meinaa löytyä, mutta etsintä tuottaa tulokseksi värikkäiden reissujen vuoristoradan ja paljon uusia kasvoja. Kerouacin klassikon on ohjannut elokuvaksi Walter Salles ja suomen ensi-ilta nähdään heinäkuun lopulla. Kristen Stewart sai itselleen merkittävimmän naisroolin myös tästä rainasta. Hän näyttelee hehkeätä Marylouta, joka venkoilee suhteessaan pääosa-hahmo Deanin kanssa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi