Lauri Ylönen suunnitteli Vallilalle kolme verho- ja mattokuosia

The Rasmuksen laulajan suunnittelemat kuosit tulevat myyntiin huomenna tiistaina.

Vasemmalta oikealle: String, Sulka ja Kuma.
Vasemmalta oikealle: String, Sulka ja Kuma. Kuva: Vallila

Vallilan kevät/kesä 2017 -kokoelmassa on kolme kuosia, joiden suunnittelija on monelle tuttu aivan muualta kuin tekstiilisuunnittelun maailmasta. The Rasmus -yhteen nokkamiehenä tunnettu Lauri Ylönen loi Vallilan Design Studion kanssa kolme erilaista verho- ja mattokuosia, joita saa kuudessa erilaisessa väritys- tai tekniikkavaihtoehdossa.

"Olen kunnostautunut harrastelijasuunnittelijana ja arkkitehtina jo 10–15 vuotta, mutta mulla ei ollut mitään hajua, miten kuoseja suunnitellaan", Ylönen kertoo. 

Sain vapaat kädet ja onneksi tukea ammattilaisilta."

Ylösen kuosit ovat nimeltään Kuma, String ja Sulka, ja ne ovat saaneet inspiraationsa arkkitehtuurista, silloista ja viimeisin tietenkin Ylösen tavaramerkistä, sulkakoristeista hiuksissa. 

"Sulka on ollut onnenkaluni keikoilla aina", Ylönen kertoo. 

Ylösen suunnittelemat kuosit ovat tyylikkäitä, minimalistisia ja graafisia. Ne tuovat mukavaa vaihtelua Vallilan tuttuun, riemunkirjavaan valikoimaan, mutta ovat silti brändin tyylille uskollisia. Värit ovat mustavalkoisia ja harmaita.

"Tyylini on hiukan hillitympi kuin se räiskyvä meininki, mistä Vallila tunnetaan", Ylönen selittää. 

Ylösen designer-ura ei kuitenkaan pääty tähän. Huhtikuussa MTV:llä alkaa Laurin talot -niminen ohjelma, jossa Ylönen suunnittelee ja toteuttaa yksilöllisiä, ekologisia taloja julkisuudesta tutuille nimille. Samalla hän rakentaa alkua Alvardag-yritykselleen, joka pyrkii kehittämään luovia, kestäviä, älykkäitä ja kauniita asumisratkaisuja kohtuulliseen hintaan. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi