Liuta taiteilijoita antaa uuden tulkinnan klubi-dj:nä tunnetun Oded Peledin valokuville

Bonesissa järjestettävän näyttelyn tuotoilla autetaan Kathmandun katulapsia.

Kuva: Oded Peled

Observe on Bonesin tiloissa perjantaina avautuva ryhmänäyttely, jossa Helsingin kiinnostavimpiin ja tuoreimpiin taiteilijoihin kuuluva yhdeksän hengen joukko ottaa teoksissaan käsittelyyn pitkän linjan DJ:nä ja tapahtumatuottajana tunnetun Oded Peledin valokuvat.

Peled on kaupunkikulttuurivaikuttamisen lisäksi erikoistunut manifestoimaan elämää eri puolilla palloa ja aivan kuten musiikillaan, hän pyrkii tuomaan ihmisiä yhteen ja luomaan unohtumattomia hetkiä. Ne henkivät inhimillisyyttä ja kauneutta.

Peledin kuvat saavat uuden tulkintansa Jani Tolinin, Pietari Kaakkomäen, Jenni Ritamäen, Jarkko Ojasen, Christian Sjöholmin, Marjo Maininkin, Esther Peled Anckerin, Anita Naukkarisen ja Simo Serpolan töissä.

Observe-näyttelyssä on myös sosiaaliseen hyvään tähtäävä ulottuvuus, sillä tekijät haluavat kiittää niitä, jotka avaavat silmiämme erilaiseen maailmaan. Hyvänteko toteutetaan näyttelyn yhteydessä avattavan nettikaupan kautta, jonka tuotoilla tuetaan nepalilaista Art Kids Can Do -järjestöä heidän työssään Kathmandun katulasten hyväksi. Nettikaupasta saa näyttelyssä nähtäviä töitä sekä rajoitetun erän ajankohtaisten taiteilijoiden, kuten Teemu Keisterin, Ville Savimaan ja Fabu Piresin customoimia tuotteita.

Peled on ehtinyt pyörittämään levyjä jo 15 vuotta Suomen keskeisimmillä elektronisen musiikin näyttämöillä. Sen lisäksi hän on tuottanut musiikkia, järjestänyt keikkoja, toiminut tv-juontajana ja pyörittänyt omaa Misc. Management -toimistoaan. Suomen ykkösmestojen lisäksi Peled on ehtinyt soittamaan muun muassa legendaarisella Lontoon Ministry of Sound -klubilla.

Oded Peledin ja kumppaneiden Observe-näyttely 13.11-11.12.2015, Bones, Annankatu 6, Helsinki.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi