Madventures sai valtionpalkinnon – duo juhlii 10-vuotista taivaltaan Mad Cook -illallisilla

Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan juontama Truths & Rights -radio-ohjelma sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon opetusministeriltä.

Madventuresin toinen puoli, Riku Rantala.
Madventuresin toinen puoli, Riku Rantala.

Bassoradion maailmanmusiikki- ja keskusteluohjelma Truths & Rights on saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Keskiviikkona opetusministeri Jukka Gustafsson jakoi 15 000 euron palkinnon Tuomas "Tunna" Milonoffin ja Riku Rantalan luotsaamalle ohjelmalle.

"Huikea fiilis", tuottaja Rantala kuvaa tekijäkaksikon tunnelmia tiedotteessa.

"Tämä on yksi merkittävimmistä tunnustuksista, mitä näissä hommissa voi saada", hän jatkaa.

Truths & Rights on yksi Basson kuunnelluimmista ohjelmista. Sitä kuullaan radiotaajuuksilla aina perjantaisin klo 17-20.

Tiedonjulkistamispalkinnot myönnetään merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä, joka on lisännyt kansalaisten tietämystä ja antanut virikkeitä yhteiskunnalliselle keskustelulle.

Radiotyön ohella Madventures-kaksikko viimeistelee tuoreinta tietoteostaan Mad Manners – Seikkailijan etiketti (Johnny Kniga). 400-sivuinen paketti julkaistaan Kirjamessuilla lokakuussa.

Faneja hemmotellaan Mad Cook -illallisilla, Subin juhlauusinnoilla ja uudella Ylen ohjelmalla

Madventures täyttää 10 vuotta, ja sitä juhlistetaan marraskuussa Mad Cook -illallisilla. Teemaravintola pyörii Teurastamon Kellohallissa, osana Helsingin designpääkaupunkivuotta 2012. Ravintola ammentaa ruokansa mitä erilaisimmista maailman keittiöistä. Luvassa on 10 illallista, joihin otetaan vastaan varauksia lokakuun alusta.

Madventures tekee teemaravintolassa jälleen yhteistyötä ravintoloitsija Antto Melasniemen (mm. Hel Yes, Lapin Kulta Solar Kitchen) kanssa. Madventures työskenteli Melasniemen kanssa myös keväällä 2011. Silloin yhteistyö poiki Mad Cook -kirjan innoittamat teemabrunssit, joiden liput myytiin loppuun 20 minuutissa.

Madventuresin 10-vuotisjuhlavuoden ja valtionpalkinnon kunniaksi Sub uusii sarjan ensimmäisen tuotantokauden lokakuusta alkaen. Uusinnat alkavat tuplajaksolla Nepalista 19.10. klo 21. Loput 23 jaksoa esitetään perjantaisin klo 21.30.

Rantala ja Milonoff suunnittelevat myös uutta tv-sarjaa, joka on määrä esittää Ylellä vuonna 2014. Tarkempia yksityiskohtia ei vielä tihku julkisuuteen.

"Uusi sarja on jotain muuta mitä on totuttu näkemään, vaikka siinäkin kierretään ympäri maailmaa. Dokumenttisarja yhdistää maailmanmusiikkia ja matkailua, ja ohjelman kasvona on yksi Suomen kovimmista musiikkikulkureista", Rantala valottaa tiedotteessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi