Maija Vilkkumaa

Satumaatangokuningatar

Maija ei hämmästynyt, vaikka Tatu kyseli intiimejä vibraattorista.
Maija ei hämmästynyt, vaikka Tatu kyseli intiimejä vibraattorista.
City-lehden Baarifestivaalien viralliselle areenalle, Espan lavalle, nousevat Maija Vilkkumaa ja Anssi Kela. Festareiden juontajat, ikiteinit tv-tähdet Tatu & Eeka, saivat Cityltä luvan tutustua tähtiin. Tatu kysyi Maijalta…

Eeka soitti minulle aamulla ja ilmoitti, että City-lehti oli pyytänyt meitä haastattelemaan Maija Vilkkumaata ja Anssi Kelaa. Olin riemuissani kahdesta syystä. Ensinnäkin siksi, että tunnen outoa veljellistä lämpöä City-lehteä kojtaan, koska lehden vakiokolumnisti Jari Saariaho on vanha luokanvalvojani ala-asteelta ja muistissani ovat hyvin saneluvihkoa koristavat neloset ja oikeinkirjoituksen tukiopetukset perjantai-iltapäivisin. Nyt saan mahdollisuuden julistaa, että emme me Jari turhaan siellä istuttu. Lisäksi olen tehnyt Cityn toiselle vakikirjoittajalle Walter de Campille veljellisen eleen ja esitellyt hänelle madridilaisen hotellin aulassa kikkelitemppujeni parhaimmistoa, joka ei ole laisinkaan sitä mitä moni teistä rakkaista lukijoista varmasti tällä hetkellä ajattelee.

Toinen syy, miksi olen riemuissani on se, että turhana julkkiksena ei tarvitse ottaa paineita. Voin kirjoittaa oikeastaan mitä tahansa ja sillä ei ole mitään väliä, koska en ole oikea journalisti. Ihmiset odottavat minulta nollatason horinaa. Kaikki sitä parempi on pelkkää plussaa. Ain´t life wonderful?!

Mutta koska artikkelin pitäisi käsitellä Maija Vilkkumaata, eikä minua, kannattaa siirtyä edes aiheeseen. Maija on ihana tyyppi. Olen ollut jonkin verran tekemisissä Maijan kanssa, koska hän on ollut Hemma Beast -bändimme vierailevana solistina. Jos nousta kusi päähän –ilmaisulle olisi vastakohta, niin Maijaa voisi kuvata siten. Maija on mukava, rehellinen, avoin ihminen, joka todella rakastaa musan tekemistä.

Koska minulta kysytään haastattelussa pääosin julkisuuteen liittyviä kysymyksiä ja todella harvoin esimerkiksi musiikkiin liittyvää, mietin onko Maijalla itselleen kysymystä, johon hän on aina halunnut vastata mutta kukaan ei ole älynnyt kysyä?

“Ei. Usein haastattelijat kysyvät haastiksen lopuksi, että oliko vielä jotain, ja todella harvoin tulee mitään mieleen. Välillä on turhauttavaa, kun omasta mielestä antaa loistavia syväanalyyseja esimerkiksi uudesta levystä tai suurista yhteiskunnallisista asioista ja artikkelissa kirjoitetaan ainoastaan hiustenpidennyksistä.”

Kenen haluaisit tekevän sinusta jutun?

“En osaa sanoa. Muistan kun Jaana Rinne oli tulossa tekemään musta juttua, niin olin hermostuneempi kuin yleensä, koska olin lukenut paljon hänen juttujaan ja pidän hänen tyylistään. Se oli tosi kiva tuokio, mutta ei maatajärisyttävä.”

Tässä vaiheessa tuntuu luontevalta siirtyä elämän suuriin kysymyksiin.

Onko sulla vibraattoria?

“Ei ole valitettavasti. Mä oon lukenut, että ne on muotia.”

Oon miettinyt, että miksi on niin, että jos naisella on vibraattori, hän on vapaa ja itsenäinen ja sinut oman seksuaalisuutensa kanssa, mutta jos mies hommaa itselleen kumifjompan, on hän auttamattomasti ihrainen hikoileva runkkari?

“Te miehet ette ole tehneet tv-sarjoja, joissa onnistutaan vakuuttamaan, että tekovaginat ovat asiallinen juttu. Mulla on ystävättäriä, joilla on vibraattori.”

Luuletko, että Anssi Kelalla voisi olla keinovagina?

“Anssi Kelalla…sillä hyvin voisi olla, mutta en usko että on. Oliks sillä?”

Ei. Mutta se veikkas, että sulla on vibraattori, koska sulla on tatskat ja rokki-show päällä.

“Niin että se ikään kuin sopisi linjaan. Ehkä mun pitää hommata sellanen.”

Anssi kysyi sulta, että kuinka sä kestät Tertun (Maijan miksaaja, joka oli Anssin kanssa tien päällä) tunkkasia juttuja?

“Ihan loistavasti. Mä oon ollu varmaan todella tunkkasessa seurassa jo liian pitkään, koska mun mielestä Tertun jutut on raikkaita. Terttu on mahtava tyyppi.”

Mitä sä haluaisit kysyä Anssi Kelalta?

“Apua. Hmmm… Se ei varmasti halua vastata tähän. Luin just juorulehteä, jossa kerrottiin, että Anssi on tavannut vaimonsa rippikoululeirillä ja nainen oli ollut sen isonen ja mä kelasin, että mitenköhän Anssin vanhemmat on suhtautunut suhteeseen alkuaikoina. Onkohan tää nyt vähän dorka kysymys?”

Maija osui naulan kantaan veikatessaan, ettei Anssi varmaan halua vastata kysymykseen. Anssi ei halunnut.

Mikä festareissa on parasta?

“Kävin tosi tiiviisti Ruisrockissa ja Provinssissa 16–20-vuotiaana ja silloin mua viehätti survival-meininki. Ei pääse kunnolla suihkuun ja nukutaan nihkeissä teltoissa ja koko ajan on sellanen outo unenomainen irti maailmasta -fiilis. Kaikki bändit oli tietysti pakko nähdä. Omilla keikoilla parhaat fiilikset liittyy soittamiseen. Pääsee vetämään isoille yleisöille. Sekin on nastaa, että paikalla on muita bändejä.”

Mikä on sun huonoin biisi?

“Tarharyhmän Carlos eli suomalaistytön traaginen rakkaustarina Espanjassa. Sen sanat oli alun perin ihan vitsi, mutta melodia oli musta tosi hyvä, kunnes mä yht´äkkiä kuuntelin sen vuosien jälkeen ja totesin, että se oli todella huono.”

Hei oot sä kuullu Valpion Wallun Viiksi-Clubista?

“En.”

Wallu on kutsunut ihmisiä mukaan Viiksi-Clubiin, jonka idea on se, että klubin jäsenet käyttävät kuukauden ajan vain viiksiä ts. ajavat säännöllisesti parran ja pularit pois. Mitä jos kihlattusi ilmoittaisi liittyneensä kerhoon?

“Ei se haittaisi mua. Sehän olisi vain kuukausi. Tietysti mä nauraisin sille joka päivä.”

Mutta se ei veisi sun seksuaalisia haluja?

“En usko. Sehän voisi olla hauskaa.”

Tuleeko sulta usein ihmiset ravintolassa kysymään, että miltä tuntuu kun kaiken maailman urpot tulee koko ajan kyselemään kaikenlaista?

“Joo tulee.”

Milloin se on susta viimeksi tuntunut edes remotely-mukavalta?

“Ei koskaan, koska se on vaivaannuttava kysymys, koska siihen ei voi vastata mitään. Joskus olen kiukkuspäissäni vastannut, että todella ärsyttävältä. Johon kaveri on todennut, että joo, eiks oo. Eihän siihen sais suhtautua vihamielisesti, koska tyyppi haluaa jutella sun kanssa. Mutta kun lähetään tosta aiheesta liikkeelle niin keskustelu harvoin räjähtää käyntiin…”

Maija Vilkkumaa esiintyy Espan lavalla 9.8. klo 19.

3 kommenttia

satu vaa

29.1.2002 11:27

Nimmela on paras!!! onko faneja?????!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_Tindetsu_

24.2.2006 20:22

Maija Vilkkumaa on paras!!! Mä tosiaan tykkään sun biiseistä!!! Paras on Auta mua tai liian kauan. ne on aivan ihania!!! tyksin <3<3<3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nuojn

14.11.2007 20:39

Maija Vilkkumaa on yksinkertaisesti vaan PARAS! Ne jotka ei tykkää, turha tulla mulle haukkumaan! Mottasen naamaan :D No vitsi vitsi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi