Mariska – Tuhma tyttö

Mariska vaihtoi tiedostavan rapin hävyttömiin iskelmiin.

Rastatukka-räppäri, vihainen nuori nainen Mariska katosi vuonna 2006. Vuonna 2010 esiin kuoriutui tyylikäs fiftaridonna, Pahat Sudet -yhtyeen keulakuva. Tuoreella levyllä politiikkaa, yhteiskuntaa ja feminismiä käsittelevät hip hop -biisit ovat vaihtuneet hyväntuulisiin iskelmiin ja tuhmaan jazziin. Vaikutteita on imetty Olavi Virralta, Laila Kinnuselta ja Reijo Taipaleelta ja keitokseen on lisätty sata prosenttia lisää seksiä ja väkivaltaa.

"En ole enää niin vihainen. Ennen tein hyvin vakavana musiikkia, jossa on tärkeä yhteiskunnallinen sanoma. Tämä on itsensäpaljastamislevy, jossa päästin sisäisen urponi valloilleen."

Omien levyjen välissä Mariska elätti itsensä sanoittamalla kappaleita muun muassa Jenni Vartiaiselle ja Anna Puulle.

"Kappaleiden radiosoitosta riippuen välillä elää leveämmin, välillä lainalla. Halusin keskittyä biisien kirjoittamiseen enkä mennä Alepan kassalle töihin. Apurahoja tulee satunnaisesti, mutta on vain uskottava, että kyllä Herra huolen pitää."

Pahat Sudet -yhtyeen kanssa tehdyn uuden levynsä Mariska määrittelee punk-jazziksi ja asenne-iskelmäksi, mikä tarkoittaa jazzia ja iskelmää viihteellisesti ja hyvän maun tuolta puolen. Venäläinen ruletti -kappale käsittelee väkivaltaa, Kokkaa mua on suora seksiinkutsu ja Pyhäpäivä kertoo päiväkänneistä.

"Roskapankki on suosikkipäiväkännipaikkani. Kun alkaa laulattaa, siirrytään Populukseen."

Levyllisen hävyttömiä lauluja sanoittanut Mariska ei usko, että hänen mielikuvituksensa olisi erityisen likainen.

"Kaikkihan näitä samoja juttuja kelailee, että miltähän tuonkin tyypin takapuoli haisee. Minä vain sanon asiat ääneen."

Äidin edessä Mariskan ei tarvitse sanoitustensa takia punastella. Perheen ruokapöydässä puhutaan luontevasti viinasta, seksistä ja Jumalasta.

"Jumala ja uskonto ovat osa arkea. Olen uskonnollinen peruslutsku. Nautin jumalanpalveluksissa erityisesti virrenveisuusta, vanhat suomalaiset virret ovat mahtavia! Erosin kirkosta 18-vuotiaana, mutta liityin takaisin viisi vuotta sitten. Jokailtainen Isä Meidän tuo turvallisuudentunnetta."

Mariska ja Pahat Sudet YlexPop-konsertissa Lasipalatsin aukiolla ja YleX –kanavalla 29.5.

File: Mariska

  • Pituus: 164 cm
  • Paino: 53 kg
  • Juoma: Bloody Mary
  • Kirja: Herman Hesse: Siddhartha
  • Siviilisääty: Sinkku
  • Kirosana: Vittu

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi