Mene: ilmaiseksi Helsingin uuteen taidemuseoon

HAM avaa tänään uudet tilansa Tennispalatsissa.

Kuva: HAM / Maija Toivanen

Helsingin taidemuseo HAM avaa uudistuneet tilansa Tennispalatsissa 25. syyskuuta. Avajaisnäyttelyissä esitellään helsinkiläisten omaa taidekokoelmaa, kotimaista nousevaa taidetta sekä maailman vaikutusvaltaisimpiin kuuluvan Ai Weiwein teoksia.

HAM on helsinkiläisten oma taidemuseo, jonka fokus on modernissa taiteessa ja nykytaiteessa. Sen teokset sijoittuvat ympäri Helsinkiä puistoista päiväkoteihin ja kouluista virastoihin. HAM:in näyttelytoiminta keskittyy syyskuusta 2015 alkaen Tennispalatsiin.

"HAM on Helsingin kokoinen taidemuseo ja Tennispalatsi on lippulaivamme. Tuomme taidekokoelmamme entistä paremmin esille, ja järjestämme entistä helpomman pääsyn sen äärelle. Haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden käyttää museota omalla tavallaan. Tervetuloa tutustumaan, avajaispäivämme perjantai 25.9. on kaikille kävijöille maksuton", HAM:in johtaja Maija Tanninen-Mattila sanoo.

Vuoden kestäneen remontin aikana HAM on keskittänyt näyttelytoimintansa Tennispalatsiin, jossa on samanaikaisesti tehty myös muita uudistuksia.

"Tennispalatsi on ainutlaatuinen kulttuurin ja viihteen käyttöliittymä, ja nyt tehty päivitys on huolellisesti valmisteltu ja toimijoiden kesken yhteistyössä toteutettu. HAM ja Finnkinon elokuvatoiminta täydentävät toisiaan hienosti", Tanninen-Mattila toteaa.

Tennispalatsin remontin aikana HAM:in näyttely- ja yleisötilojen pinta-ala on kasvanut 1500 m2:stä yli 3000 m2:iin. Taidemuseoon saapumista on helpotettu porrasratkaisuin, uusin opastein ja avaamalla osa näyttelyistä maksuttomiksi. Remontin yhteydessä näyttelytiloihin lisättiin myös henkilöhissi, joka mahdollistaa vaivattoman siirtymisen kerrosten välillä.

Kävijöille on haluttu tarjota myös uudenlaisia olemisen tiloja. HAM-kauppa on siirretty taidemuseon sisältä Tennispalatsin toisen kerroksen promenadille ja samalla on tiivistetty yhteistyötä kahvila Steam Coffeen kanssa. Toisen kerroksen Eteläisen Rautatiekadun päätyyn on rakennettu kaikille avoin oleskelutila ja entiseen kebab-ravintolaan sijoitettu maksuton HAM-kulma tuo taidemuseon myös katutasoon.

HAM avajaiset 25. syyskuuta. Ilmainen sisäänpääsy avajaispäivänä kello 11-19. Liput muulloin 10/8 euroa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi