M.I.A:n uusi video ei ollut levy-yhtiön mieleen – hän julkaisi sen silti

Raffi video nostaa keskiöön 3D-tulostinten mahdollisuuden tulostaa aseita.

M.I.A.:n visuaalinen tyyli on omaa luokkaansa. Sitä tarjoillaan hengästyttävä annos artistin itse ohjaamalla uudella musiikkivideolla.

The Party Squadin kanssa esitettävän Double Bubble Trouble -biisin video kohtasi kuitenkin tupla-kupla-ongelmia matkalla julkaisuun, sillä levy-yhtiö Universal Music Group ei päästänyt sitä ensin seulastaan läpi. M.I.A. julkaisi videon omin päin, mikä sai levy-yhtiön vetämään sen takaisin vedoten tekijänoikeussopimuksiin. M.I.A. vei asian julkiseksi Twitterissä ja sai fanijoukkojensa avulla videon takaisin Youtubeen. Päivässä videolle on kertynyt tätä kirjoittaessa osumia alkuvaikeuksista huolimatta jo lähes 200 000.

 

 

Videon teemana on visuaalisen iloittelun lisäksi aseiden heiluttelu. Nämä nimenomaiset aseet ovat muovisia ja ne esittävät 3D-tulostimella tulostettuja, toimivia aseita, jotka muun muassa Vice nosti esiin omassa dokumentissaan. Asehulluissa maissa mahdollisuus avaa ovia aivan vääriin suuntiin.

M.I.A.:n elämä kantaaottavana, mutta isona artistina ei ole ollut helppoa. Viime kesänä hänestä kertova dokumentti törmäsi vastatuuleen, kun sen ohjaaja Steve Loveridge vuoti piilotellun dokumentin trailerin nettiin, koska toivoi sen auttavan julkaisussa, mutta irtisanoutui projektista kokonaan heti seuraavana päivänä.

Lähteet: The Slate, Rolling Stone

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi