Michael Jacksonin Bad täyttää 25 vuotta: juhlan kunniaksi julkaistaan harvinaisuuksia

Remasteroituja Bad-biisejä, live-levy Lontoon Wembleyn keikalta, kuusi ennenjulkaisematonta demobiisiä, keikkataltiointi Bad-kiertueelta ja Pitbull – niistä on BAD25-paketti tehty.

Michael Jacksonin Bad-kasarialbumin julkaisusta ja Bad-kiertueesta tulee kuluneeksi 25 vuotta. Epic Legacy Recordings ja Michael Jacksonin perikunta juhlistavat tätä julkaisemalla BAD25-erikoispaketit 14. syyskuuta.

Kahden CD-levyn versio sisältää remasteroidun Bad-albumin lisäksi bonus-levyn, jolta löytyy harvinaisempia versioita biiseistä ja kuusi ennenjulkaisematonta demoa. Mukana on esimerkiksi kappale Al Capone, joka on varhainen inkarnaatio Smooth Criminalista. Virallisen tiedotteen mukaan demoversiot tarjoavat kurkistuksen Jacksonin musiikinluomisprosessiin.

Lyhyet pätkät jokaisesta biisistä voi kuunnella esimerkiksi tästä linkistä.

BAD25:n deluxe-paketti sisältää remasteroidun Bad-albumin ja bonus-levyn lisäksi live-levyn Lontoon Wembleyn keikalta ja live-DVD:n, jossa on ennenjulkaisematon keikkataltiointi Wembleyltä.

Taltiointi löydettiin hiljattain Jacksonin jäämistöstä VHS-kopiona. Se sisältää kokopitkän konsertin sellaisena, jollaisena se kuvattiin Jumbo Tron -monitoreille. Kuvanlaatu on saanut faneilta huolestunutta kritiikkiä, mutta laadun korvaa eittämättä keikan tunnelma, josta nettiin on julkaistu maistiaisena esimerkiksi Human Nature -esitys.


Michael Jackson Human Nature (Live from Wembley... by andreijackson

Wembley Stadionilla 16. heinäkuuta 1988 järjestetty keikka on yksi seitsemästä historiallisesta perättäisestä loppuunmyydystä keikasta. DVD:llä on myös mm. I Just Can’t Stop Loving You -biisin ja Bad-biisin live-esiintymiset syyskuulta 1987 Yokohama Stadionilta kiertueen alkupäästä. Energinen kiertue on erityisen vaikuttava siksi, että lähes jokainen biisi on laulettu tanssikuvioista huolimatta livenä.

BAD25 sisältää myös jotakin nykyaikaista. Uuden Speed Demon -remixin lisäksi bonus-levyllä on remix-versio Bad-kappaleesta, jota ovat kopeloineet Pitbull ja DJ Afrojack. Bad-remix on julkaistu singlenä radioihin.

Joseph Vogel on äskettäin kirjoittanut The Atlanticille mielenkiintoisen englanninkielisen artikkelin Bad-albumin teosta.

Elokuvaohjaaja Spike Leen dokumentti Bad-albumin teosta nähtiin ensimmäisen kerran elokuun lopulla Venetsian elokuvajuhlilla. Dokumentti esitetään Yhdysvaltain televisiossa kiitospäivänä 22. marraskuuta ABC-kanavalla. Dokumentti julkaistaan näillä näkymin DVD:nä vuoden 2013 alussa Yhdysvalloissa. Suomen aikatauluista ei ole toistaiseksi tietoa.

Lee on ohjannut kaksi Jacksonin They Don't Care About Us -musiikkivideota (1996) ja This Is It -videon (2009).


Lähde: Michael Jackson -foorumi: BAD25, BAD25 -skaba

2 kommenttia

_7_7_7_

4.4.2016 18:46

Keikan laatu on mitä on, mutta show UPEA! Keikka löytyy DVD'ltä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tietämätön

10.10.2017 20:18

miksi tuota ei julkaistu ikinä suomessa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi