Mitä pahaa on seksissä ja ostamisessa, Sirpa Riuttala?

Ylioppilasteatterin Saasta roimii säälimättömästi kulutuskulttuuria ja etsii rauhaa purkautumalla agressiivisesti.

Ylioppilasteatterin taiteellinen vastaava Sirpa Riuttala, olet ollut nyt reilun vuoden pestissäsi. Millaisia asioita olet oppinut tähän mennessä?

Neuvottelutaitoja ja kritiikin kohtaamista. Osaan nyt perustella paremmin oman taiteellisen näkemykseni. Lisäksi olen oppinut luottamaan yhä enemmän kanssani työskenteleviin ihmisiin ja uskallan jakaa vastuuta. Myös hallitustyöskentely on tullut tutuksi.

Uuden näytelmänne Saastan esittelytekstissä kirjoitetaan että "esityksemme käsittelee seksiä ja ostokehotuksia tulvivaa ympäristöämme ja etsii rauhaa purkautumalla aggressiivisesti.” Mitä pahaa on seksissä ja ostamisessa?

No ei mitään! Seksi on ihanaa ja ostamisesta tulee parempi olo! On kiva että ostamalla uudet alushousut minustakin tulee oman elämäni supertähti!

”...[näytelmä] tutkii merkityksettömyyttä elämässä ja taiteessa, ihmisen aikojen läpi virtaavaa halua hukuttautua saastaan ja väsymistä siihen.” Jos pitäisi valita yksi asia, niin mihin toivoisit parannusta kulttuurissamme?

Ajatus siitä, että jatkuva taloudellinen kasvu vie onneen on kestämätön sekä luonnonvarojen että ihmisyyden kannalta. Emme me tarvitse enempää aineellista hyvää, vaan nyt on aika kääntää fokus voimakkaasti kohti henkistä hyvinvointia ja aineetonta pääomaa.

"Räntää sataa ja maailma on harmaa.” Mikä tekee sinun elämästäsi värikkäämmän? Mistä etsiä toivoa?

Ylioppilasteatteri ja sen jäsenistön lämpö ja hulluus. Elämäni on oikeasti täynnä valoa; minulla on etuoikeus viettää rauhaisia aamuja perheen kanssa kirkasvalolampun alla ja iltaisin toteuttaa unelmaani teatterin parissa. Saasta - Maailma suuntaa vailla ei sekään ole pohjimmiltaan toivoton, vaan itseasiassa karnevalistinen esitys.

Mitä sinulla on suunnitteilla seuraavaksi?

Maaliskuussa saa ensi-iltansa Juhlat, joka tutkii lama-ajan kasvattien ja heidän vanhempiensa välistä kuilua suvun menestyneen päämiehen 60-vuotisjuhlien kehyksessä. Esitys toteutetaan yhdessä Sointi Jazz Orchestran kanssa. Tätä ennen studiolla saa ensi-iltansa Vesa Heikkisen esikoisohjaus työnimellä "Kaiken uskomaton tyhjyys".

Saasta Ylioppilasteatterissa 23.1. saakka. Lisätietoja näytöksistä Ylioppilasteatterin sivuilta.

Ylioppilasteatteri on Extemporen kumppani. Tarjoamme Extemporen ystäville 7.1. klo 19 näytökseen rajallisen määrän lippuja kaksi yhden hinnalla. Juttu julkaistu alun perin Extemporen blogeissa.

1 kommentti

shiwan8

18.12.2014 14:21

Kymmenessä vuodessa ehtii nähtävästi moni asia muuttua. Joskus junnumpana olin tuossa kiinteistössä töissä eikä teatterin porukan jutuista olisi silloin saanut yhteensäkään kasattua yhtä ainoaa järkevää lausetta. Nyt puhuvat jo viisaita. Kehitystä on tapahtunut. Hyvä homma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi