Musavisassa: Kristiina Wheeler

Muusikko Kristiina Wheeler ei ole koskaan ollut Pink Floyd -haipissa.

Brittiläissyntyisen, Dubaissa asuvan suomalaisen laulaja-lauluntekijä Kristiina Wheelerin uusin single Kaiken keskellä julkaistiin tänään. Biisi kertoo uudesta alusta ja siitä, että synkimmistäkin paikoista voi nousta uudelleen ylös. Kerrottakoon, että tunnelmallinen video kuvattiin jäätävissä olosuhteissa joulukuussa Helsingissä. Uuden sinkun julkaisun kunniaksi Wheeler vastasi Cityn tiukkaakin tiukempiin musavisakysymyksiin.

Ensimmäinen ostamasi levy?
"Niinkin huikea CD-levy (kyllä, CD-levy) kuin ABBA GOLD. Siinä oli musta kansi ja kaikki tajuttomimmat Abban biisit. Olin säästänyt rahaa ensimmäiseen omaan mankkaan (kyllä, mankkaan) ja ostin levyn sitten samalla. Mulla ei ole mitään hajua, mikä tätä ostopäätöstä ohjasi."

Viimeisin ostamasi levy?
"Viimeisin fyysinen levyostos oli Adelen levy 21, joka on edelleen yksi kaikkien aikojen suosikeistani."

Kaikkien aikojen paras biisi?
"Niitä on kaksi: Dusty Springfieldin Son of A Preacher Man ja Alanis Morissetten Ironic."

Yliarvostetuin artisti?
"Kaikki, jotka tekevät sitä, mitä rakastavat ja toteuttavat itseään, ovat arvostamisen arvoisia. On mausta kiinni, ketä kukakin arvostaa. Saattaa olla joku, jonka ihailua en ymmärrä, koska en itse ole niin messissä kyseisessä artistissa, mutta taas jonkun toisen mielestä se on parasta paskaa maailmassa. En esimerkiksi itse ole koskaan ollut Pink Floyd -haipissa, mutta ymmärrän historiallisesti niiden ison vaikutuksen musaan. Sitä kautta ymmärrän myös niiden hienouden."

Aliarvostetuin artisti?
"Mikko Pohjola, ehdottomasti. Mikko on ihan älyttömän lahjakas jätkä, joka ansaitsisi seisoa Suomen ykkösartistien rivissä. Olen vakuuttunut, että hän räjäyttää potin vielä tulevaisuudessa."

Musavinkki Cityn lukijoille?
"Käy tuntemattomien ja aloittelevien artistien intiimeillä pikkukeikoilla. Mitä riisutumpi meininki, sen paremmin näkee kuka artisti on ja onko musiikissa oikeasti sisältöä. Nykypäivän tuubaputkessa kaikki kuulostaa helposti samalta. Kannattaa mennä joskus juurille."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi