Musavisassa: Tiisu

Stadin Vapussa esiintyvän Henrik "Tiisu" Illikaisen ensimmäinen levy oli laiton kopio.

Tiisu.
Tiisu.

Suomirockin toivoksi tituleeratun rockbändi Tiisun laulaja Henrik Illikainen vastasi vapun kunniaksi Cityn tiukkaakin tiukempiin musavisakysymyksiin.

Ensimäinen ostamasi levy?

"Konkreettinen levy, jonka muistan, on Apulannan Kiila. Itse asiassa se on aika huono esimerkki, koska poltin sen isoveljeltä, mutta se on ensimmäinen levy, jonka muistan omistaneeni. Sellainen ruma, poltettu levy, johon isoveli kirjoitti kanteen. Mutta se on vielä kyllä tallessa!"

Viimeisin ostamasi levy?

"Se on varmaan joltakin keikalta. Viimeisin, jota olen paljon kuunnellut, on Nuorten Marttyyrien ensimmäinen levy Nuoret marttyyrit tulevat. Näin ne sattumalta keikalla Elmun baarissa. Siinä on bändi, josta ihmisten pitäisi tietää enemmän."

Kaikkien aikojen paras biisi?

"Rauli Badding Somerjoen Valot. Siinä on kaunis melodia ja tosi kaunis teksti. Valojen melodian voisi soittaa millä tahansa soittimella, vaikka nokkahuilulla, ja olisin myyty."

Yliarvostetuin artisti?

"Tämä on paha, koska olen diplomaattinen luonne. Tarkastelen asioita monelta kantilta ja kaikki on usein niin ymmärrettävä. Onko pakko vastata?" 

On.

"En tykkää puhua pahaa, jos ei ole aihetta. En olisi tässä jos tykkäisin. Mutta jos jotain on pakko sanoa, laita siihen U2. Siihen en ole päässyt sisään, eikä se herätä minussa tunteita. Tai vaikka Nickelback, en itse tykkää yhtään, mutta osaisin kyllä luetella, miksi joku tykkää."

Aliarvostetuin artisti?

"Niitä on ihan helvetisti. Ursus Factory, Isoisä Kohtu Kohtu, Nuoret marttyyrit, Karina, Lihakauppias Tarmo, Sturle Dagsland..."

Musavinkki Cityn lukijoille?

"Äskeinen lista kannattaa ottaa haltuun. Aloita Ursus Factorysta. Ursus Factory on kaksi jätkää, jotka tekevät ihan tappavan hyvää musiikkia, ajatuksia herättävää rokkia. White Stripes -tyyppistä matskua, mutta suomeksi."

Lue myös Henrik Illikaisen haastattelu: Rumakin on kaunista

Tiisu Stadin Vapussa lauantaina 30.4. Stadin Vappu Rautatientorilla 29.4.-1.5.

1 kommentti

Järkeä

29.4.2016 09:05

Isoveljeltä poltettu levy EI ole laiton kopio, koska Suomen tekijänoikeuslaki sallii kappaleen valmistamisen (vaikka polttamalla) laillisesta lähteestä (esimerkiksi asiallisesti kaupasta ostetusta levystä) yksityiseen käyttöön, johon lasketaan myös lähipiirille (esimerkiksi pikkuveljelle) valmistetut kappaleet. Sama koskee esimerkiksi kasetille nauhoittamista radiosta tai kirjastosta lainatusta levystä poltettua kopiota. Tiisu on hankkinut ensimmäisen levynsä siis ihan laillisesti, vaikkei olekaan ostanut sitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi