Mustanaamio 80 vuotta - 5 "faktaa" sarjakuvasankarista

Tiukoista trikoistaan tunnettu viidakon sankari pääsee tänä vuonna kunnioitettavaan 80 vuoden ikään.

Ikoninen sarjakuvasankari Mustanaamio täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Viidakossa asusteleva supersankarihahmo syntyi Lee Falkin kynästä vuonna 1936, ja vuodesta 1966 lähtien sen seikkailuita on saanut lukea myös Suomessa. Keräsimme kokoon kourallisen vähemmän tunnettuja Mustanaamio-faktoja.

Mustanaamio vierailee usein myös Suomessa

Tai no, ainakin suomalaisissa sarjakuvissa, todisteet muun muassa täällä ja täällä.

Mustanaamio on moderni uusperheellinen hippi

Mustanaamio eli Kit Walker asuu omavaraisesti viidakkoon rakennetussa puumajassa ja luolassa uusperheensä kanssa, johon kuuluu vaimon ja kahden lapsen lisäksi ottolapsi, -susi, -hevonen, -leijona ja -norsu. 

Mustanaamio on pahasti epämuodostunut

Ainakin jos viidakon vanhoja sanontoja on uskominen: Mustanaamiolla on tuhat silmää ja tuhat korvaa. Lisäksi ihmiset, jotka näkevät hänen kasvonsa ilman naamiota, kuolevat. Elleivät kuulu perheeseen. Joka näkee Mustanaamion kasvot, häntä kohtaa kauhea kuolema.

Mustanaamio pyrkii politiikkaan

Cityssä kirjoitettiin vuonna 2003, että Mustanaamio saa Madonnan ja Vaatehuoneen Simon lisäksi ääniä kunnallis- ja eduskuntavaaleissa. Toistaiseksi ei kuitenkaan tarpeeksi.

Mustanaamio ei ikinä tilaa lihistä kaikilla mausteilla

Klassikkovitsiä selvitellään keskustelupalstoilla ympäri internetiä. Mustanaamio menee nakkikioskille ja tilaa lihapiirakan. Myyjä kysyy: "Tuleeko kaikilla mausteilla?" Mustanaamio vastaa: "Ei".

Mustanaamio – Mies, joka ei kuole koskaan -juhla-albumi ilmestyy 26.10. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi