Näyttelijä Niilo Syväoja

Harjunpään Matti.

"Ohjaaja Olli Saarela halusi jokaisen kohtauksen päättyvän kiihkeään suudelmaan. Suutelin sitten päivän aikana kiihkeästi seitsemän eri tytön kanssa. Huulet oli aika rohtuneet sen jälkeen", Niilo Syväoja, 19, kertoo Harjunpää ja pahan pappi -elokuvan koekuvauksista.

Kaikki alkoi kuitenkin Espoon musiikkiopistosta yhdeksän vuotta sitten.

"Halusin laulaa. Poikia oli kuorossa lisäkseni ehkä kaksi. Lopetin kahdeksannella luokalla. Nykyään soitan rumpuja ja laulan."

Kuoron kautta Syväoja meni vuonna 2003 Helmiä ja sikoja -elokuvan koekuvauksiin. Jonglööraamalla tuli pieni sivurooli. Parturi-kampaaja isän äänittäjäkaverin kautta hän pääsi piirrettyjen elokuvien ääninäyttelijäksi. Syväoja kuuluu muun muassa Jalina elokuvassa Jali ja suklaatehdas. Ensimmäinen iso rooli oli Juhanin osa Tummien perhosten kodissa. Sekin tuli koekuvauksella.

Syväoja kertoo käyneensä yhteensä "yli kymmenessä, mutta alle sadassa" koekuvaustilaisuudessa. Harjunpään Matti-roolista roolituspalvelu soitti hänelle.

Harjunpää ja pahan pappi -elokuvan valonpilkahdus on Syväojan näyttelemän Matin ja Harjunpään tyttären (Rosa Salomaa) romanssi. Muuten elokuva on tummasävyinen. Konkreettisestikin. Kaikki näyttelijät, paria lukuun ottamatta, passitettiin solariumiin pari kolme kertaa ennen kuvauksia, jotta he olisivat tarpeeksi ruskeita. Elokuvan värimäärittely oli niin tumma, että valkoinen iho olisi filmillä palanut puhki.

"Ensimmäisellä kerralla asetuin laitteeseen pää väärään päähän. Vapaaehtoisesti en solariumiin enää menisi. Kamala laite. En ihmettele, että niitä ollaan poistamassa."

Nuorten roolien näyttelemistä Syväoja aikoo jatkaa niin pitkään kuin hänet niihin huolitaan, koska aikuista ehtii esittää vielä pitkään.

"Olen nyt kankaalla noin 16-vuotias, pakkelilla saa muutaman vuoden nuorennettua."

Elokuvien lisäksi Syväoja on näytellyt kaksi vuotta Q-teatterin nuorisoteatterissa.

"Harjoittelemme paljon improvisaatiota. Elokuvissa on aina tietty realismi, teatterin lavalla saa revitellä enemmän."

Keväällä Syväoja valmistuu Kaitaan lukiosta neljän opiskeluvuoden jälkeen. Sen jälkeen vuorossa on Teatterikorkeakouluun hakeminen. Tai siviilipalvelus, jonka Syväoja haluaisi suorittaa teatterissa kulisseja kasaamalla ja pääsylippuja repimällä. Tulevaisuudessa Syväoja haluaa tehdä näyttelemiseen ja musiikkiin liittyviä töitä.

"Toivottavasti ikinä ei tarvitse tehdä työtä, joka tuntuu työltä."

Vaikka kuulemma äidin mielestä se tekisi pojalle hyvää.

Harjunpää ja pahan pappi -elokuva 29.10.

File: Niilo Syväoja

  • Syntynyt: 13.4.1991
  • Pituus: 169 cm
  • Paino: 58 kg
  • Juoma: Guinness Stout
  • Siviilisääty: Naimaton
  • Kirosana: Perse

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi