Olutfestareilla on lupa juoda

Helsinki Beer Festival järjestetään Kaapelitehtaalla 10.-11. huhtikuuta.

Kuva: Africa Studio / Fotolia

Olutfestivaali, tuo ihana tapahtuma, jossa saa lipittää bisseä niin paljon kuin sielu sietää.

Huhtikuussa 17. kertaa järjestettävä Helsinki Beer Festival tarjoaa harvinaisen laajan joukon harvinaisia kansainvälisiä ja kotimaisia oluita. Helsingin Kaapelitehtaalla 10.–11. huhtikuuta järjestettävän festarin teemamaa on tänä vuonna Itävalta. Yhteensä oluita, siidereitä ja viskejä on maisteltavina jopa 500.

Tämän vuoden festari on erityisen kansainvälinen oluttapahtuma. Perinteisten olutkulttuurikohteiden ohella oluita saapuu yleensä viinintuottajiksi luokiteltavista maista, kuten Italiasta, Liechtensteinista ja Sveitsistä. Unohtaa ei sovi myöskään Saksan, Belgian, Brittein saarten ja Amerikan mantereen laatuoluita.

”Koko Euroopassa on menossa valtava käsityöoluiden buumi. Uusia pienpanimoita syntyy eritoten niin sanottuihin vanhoihin olutmaihin, joiden oluissa yhdistyvät sekä vanha olutperinne että uusi ja innovatiivinen käsityöinnostus. Olemme saaneet Helsinki Beer Festivalille koottua yhden festivaalihistorian mielenkiintoisimmista ja laajimmista kokonaisuuksista”, kertoo festivaalijohtaja Markku Korhonen

Kotimaiset pienpanimo-oluet nousevat tapahtuman toiseen pääosaan. Uuden käsityöbuumin innoittamia oluita esittelee 15 panimoa. Monet pienpanimoista ovat suurelle yleisölle vielä suhteellisen tuntemattomia, juuri aloittaneita yrityksiä.

”Osa on jopa ensi kertaa mukana valtakunnallisesti merkittävässä oluttapahtumassa. Oman mielenkiintonsa tuo myös eri pienpanimosukupolvien kohtaaminen samalla areenalla, sillä uusia tulokkaita säestää tuhti joukko suomalaista alan veteraaneja. Muutamat heistä ovat nähneet ja kokeneet käsityöoluiden valmistuksen kehityksen jo runsaan kahden vuosikymmenen ajalta”, Korhonen perustelee. 

Helsinki Beer Festival rakentuu Kaapelitehtaan Merikaapelihallin kahteen kerrokseen. Alakerran täyttävät perinteiseen panimoiden ja maahantuojien osastot. Entisen päälavan kohdalle hallin päähän rakennetaan erillinen Sveitsin ja Liechtensteinin oluiden baari sekä toiseen kerrokseen festivaalin teemamaan Itävallan baari, joissa molemmissa esittäytyvät festivaalin omaan tuontiin kuuluvat oluet. Toisessa kerroksessa on lisäksi ravintola-alue, jossa on saatavilla muun muassa Roinisen klassisia saksalaisia makkara-annoksia, kuten aitoja nürnbergereitä, currywurstia ja leberkäseä saksalaisen hapankaalin kera sekä perinteisiä brittiläisiä real ale -oluita.

Helsinki Beer Festivalin yhteydessä järjestetään perinteiseen tapaan vuoden parhaiden oluiden ja siiderien kilpailut. Kilpailun tulokset julkistetaan perjantaina 10. huhtikuuta noin kello 17.

Helsinki Beer Festival 10.-11. huhtikuuta on avoinna perjantaina ammattilaisille kello 14–17 ja yleisölle 17–01 sekä lauantaina yleisölle kello 12–01. Lippujen hinnat ovat ovelta 15 euroa sekä ennakkoon Tiketistä 15 euroa + palvelumaksu 1,50 euroa. Hinnat sisältävät sisäänpääsyn ja narikan. Liput ovat päiväkohtaisia. Ennakkolipulla pääsee jonon ohi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi