Outo homo: "Tervetuloa Päivi Räsänen ja Jumala!"

Juuso Kekkonen parantaa maailmaa kikkelivitsi kerrallaan.

Juuso Kekkonen.
Juuso Kekkonen.

Juuso Kekkonen, en tiedä ketään, joka puhuisi yhtä avoimesti seksistä. Tuntuuko sinusta, että tulet määritellyksi liikaa seksin perusteella? Vai oletko henkinen itsensäpaljastaja?

Esitykseni on vähän niinkuin loistava baarikeskustelu ystävien kanssa, paitsi kukaan muu kuin minä ei vain satu sanomaan mitään. Ja sellaisissa keskusteluissa on hienoa juuri se, että voidaan vaeltaa sofistikoituneesta filosofiasta pyllyvitseihin yhden lauseen aikana, eikä kellään ole liikaa filttereitä päällä. Jos joku määrittelee minut vain esitysteni seksuaalisen sisällön perusteella, on se minulle ihan okei. Monet löytävät esityksistäni muutakin. En ole hurjan kiinnostunut siitä, miten muut minua määrittelevät, kunhan itse tiedän, kuka olen.

Tunnetko olevasi homo? Vai millä sanalla määrittelisit itsesi, jos olisi pakko sanallisesti määritellä?

Olen ilmiselvästi homopi kuin joskus aiemmin, koska olen nyt rakastunut mieheen. Toisaalta maskuliinisuus noin yleensä ei vetoa minuun seksuaalisesti, kun taas feminiinisyys viehättää kovasti. Määrittelen itseni aika heterohkoksi, koska se on jossain määrin tarkkaa, mutta on tärkeää muistaa, että nämä kaikki kategoriat ovat keksittyjä. Joitakin raivostuttaa se, ettei minun seksuaalisuuteni ole kauhean helposti määriteltävissä ja tämä huvittaa minua syvästi.

Jos sulla olisi mahdollisuus päättää vapaasti, ottaisitko puolisoksi miehen vai naisen?

Minullahan on vapaus päättää vapaasti! Olen päätynyt kihloihin rakastamani miehen kanssa, koska kukaan ei tee minusta yhtä onnellista. Onneksi se ei sulje pois sitä, ettenkö voisi ottaa kumppanikseni samalla muitakin ihmisiä. Polyamoria on minulle selvästi luontevin tapa olla seksuaalisromanttisissa suhteissa. Vastoin yleistä luuloa toisinaan on mahdollista sekä pitää kakku, että syödä se samanaikaisesti.

Onko olemassa jotain joka on sinua itseäsi suurempaa?

Kun ottaa huomioon, että minä ole häviävän pieni ja hyvin väliaikainen osa tämän planeetan pinnalla liikkuvaa biomassaa ja me elämme universumissa, jossa ympärillämme on miljardeja ja miljardeja galakseja, niin on aika helppo säilyttää perspektiivi omasta mitättömyydestä maailmankaikkeudessa. Hassua kyllä, tämä ei estä harhaluuloja siitä, että maailmaa voisi tehdä edes vähän paremmaksi kertomalla lavalla kikkelivitsejä.

Onko sinulla teoriaa siitä, miksi Jumala tekee ihmisistä jotain muita kuin heteroita?

Jeesus-vauva tahtoo kiusata Päivi Räsästä. Hän tekee sen nimenomaan luomalla homoja, lesboja, bi- ja panseksuaaleja, puhumattakaan muusta hauskasta, perverssistä, iloisesta ihmisyyden kirjosta, jotka saavat nautintoa yksin, kaksin tai isommassakin porukassa tavoilla, joista Räsänen vain unelmoi yön pimeinä tunteina pyöriessään vuoteessaan. Tai tämä on minun teoriani, uskomatta Jumalaan tai tuntematta Päivi Räsästä ollenkaan. Molemmat ovat aina tervetulleita katsomaan esitystäni!


Juuso Kekkosen järistyttävät spoken word -esitykset Outo homo ja Pilkkaa jumalaa Teatteri Tuikkeessa. Pieni määrä paikkoja molempiin esityksiin saatavilla Extempore.fistä kaksi yhden hintaan.

Outo homo 17.5. klo 14

Outo homo on erilainen rakkaustarina. Ja se tapahtui oikeasti. Omaelämäkerrallisessa monologissaan Juuso Kekkonen purkaa auki muun muassa, kuinka hän on päätynyt seurustelemaan miehen kanssa, johon hän rakastui luullessaan tämän olevan nainen.

"Esitys oli mainio, hetkittäin jopa nerokas. Monet tarinat satuttivat ja naurattivat - paikoin Juuso Kekkonen on kipeyden kunkku! Kohta jossa Kekkonen kertoo oman mulkkunsa imemisestä jää ikuisesti muistiini!" - Kari Hotakainen, kirjailija

Pilkkaa Jumalaa 17.5. klo 19

Itsenäinen jatko-osa Oudolle homolle. Mikä meille on pyhää ja mikä on syntiä? Mikä on arvokasta ja mikä vain traditiota? Suuret ja pienet myytit ihmisyydestä joutuvat huolelliseen tarkasteluun ja naurunalaiseksi, kun Juuso Kekkonen pyrkii purkamaan omia pelkojaan ja tottumuksiaan auki ja nauramaan niille. Eihän tässä ole kyse kuin esiintyjän omasta elämästä ja ihmiskunnan tulevaisuudesta.

Esitykset Teatteri Tuikkeessa 
Viertolantie 2-4, Helsinki

Extempore.fi

Extempore tarjoaa viime hetken paikat kulttuurielämään - jopa puoleen hintaan! Tarkista sivu, kun etsit itsellesi ja ystävillesi spontaania tekemistä ja haluat yllättyä iloisesti. Tsekkaa myös vitosen sika säkissä -paikat.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi