Ruisrock haluaa olla yleisönsä näköinen - Hae töitä festareilta!

Turkulaisfestari hakee ruokamyyjiä, festivaalitaiteilijoita ja käsityöläisiä avoimella haulla.

Kuva: Ruisrock

Jo 45 vuotta täyttävä Ruisrock hakee 3.–5. heinäkuuta järjestettävälle festivaalille taiteilijoita, käsityöläisiä, ruokamyyjiä ja viihdyttäjiä avoimella haulla. Festivaali haluaa tukea suomalaista työtä ja samalla toteuttaa yleisönsä toiveita alueohjelman suhteen aiempaakin paremmin. Toiveita ja ehdotuksia on kysytty myös suoraan yleisöltä. Lisäksi festivaalin loihtimisessa avustavien talkoolaisten haku on nyt käynnissä.

Tulevana kesänä Ruissalon festivaalialueelle on tarkoitus rakentaa myyntikojujen muodostama design-kylä, jossa suunnittelijat ja käsityöläiset voivat myydä omia, festivaalin henkeen sopivia luomuksiaan. Tavoitteena on tarjota Ruisrockin yleisölle uuden sukupolven ympäristöystävällisiä festivaalituotteita, jotka sopivat myös festivaalitunnelmaan ja -budjettiin. Suunnittelijat kojuihin valitaan avoimella haulla.

Ruisrock hakee myös taiteilijoita elävöittämään festivaalialuetta niin visuaalisella taiteella kuin performansseilla ja yleisöä osallistavalla ohjelmalla.  Vuonna 2014 festivaalin alueohjelma koostui esimerkiksi graffititaiteesta, naamioteatterista, bingosta, sirkuksesta, jättimölkystä, vesipyssysodasta, joogasta, taideinstallaatioista, sarjakuvatyöpajoista ja paljon muusta. Lähialueiden kulttuurikentän tukemiseen vuosittain osallistuva Ruisrock etsii tänäkin vuonna erityisesti Turun alueen taiteilijoita, mutta haku on avoinna myös muualta Suomesta ja ulkomailta saapuville ehdokkaille.

Myös ruokatarjontaan haetaan uusia tekijöitä. Ruisrock aikoo uudistaa myyntipaikkakonseptiaan tulevana kesänä, ja tätä tukeakseen se on kysynyt yleisöltään suoraan näiden toiveita tulevalle kesälle. Haussa ovat muiden muassa ruoka-, herkku- kuin tavaramyyjät. Edeltävänä vuonna Ruissalossa yleisöä ravitsivat mm. Hans Välimäen Rikhards, Liesikiesin ruokarekka ja Ruisrockin oma Pizza & Wine.

Ruisrockin talkoohaku avautui maaliskuun alussa, ja on jo nyt kerännyt lähes ennätysmäärän hakijoita. Festivaalille tarvitaan joka vuosi vapaaehtoisia tekijöitä anniskeluun, ravintoloihin, järjestyksenvalvontaan, lipuntarkastajiksi, siivoukseen ja kierrätykseen sekä asiakaspalvelijoiksi narikkaan, pyöräparkkiin ja infopisteelle. Vapaaehtoistyön ohella talkoolaiset pääsevät osallistumaan myös festivaalille kaikkina kolmena päivänä ja Ruisrockin päättäviin talkoolaisbileisiin.

Hae duunia Ruisrockista:

2 kommenttia

Ruispop

26.3.2015 13:11

Olisiko Ruisrockinkin jo aika uudistaa nimeään ja pudottaa rock -sana pois!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mastodontti82

28.3.2015 06:25

Kyllä se rock siellä on ollut viimeiset 6kesää mitä olen ollut kuuntelemassa.

Mutta mä kuuntelin jo 8-vuotiaana Metallicaa ja Nirvanaa. Ja pari kuukautta myöhemmin myös Dj Boboa.

Vuonna 1999 Metallica oli tosi jees. Olin siellä töissä teininä. Myös Massive Attack ja Catatonia, The Hellacoptersia unohtamatta unohtumattomia "pop"-muistoja. Ministry taisi olla liian "pop" mun makuun.

Mutta joo, whatevs.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi