Shava, Shava, Shake

Mattia ja Teppoa intialaisittain.

Kiureli Sammallahti perusti bhangra-musiikkia soittavan Shava-yhtyeen vuonna 2004 opiskeltuaan Intiassa vuoden ragamusiikkia ja sahajajoogaa. Shavan esikoislevy ilmestyi kuun puolivälissä.

Bhangra on sadonkorjuutanssien musiikkia syvältä Punjabin osavaltion maaseudulta Pohjois-Intiasta. Seitsemänkymmentäluvulla bhangra kulkeutui intialaisten siirtolaisten mukana Brittein saarille ja kehittyi monivivahteiseksi maailmantanssimusiikiksi, jota Bollywood käyttää filmeissään. Shavan musiikki kuulostaakin suomalaisen korvaan Bollywood-musalta.

Shava on tietenkin Suomen ainoa bhangra-bändi, mutta se on myös maailman ainoa valkoinen bhangra-yhtye.

"Shavan myyttinen kotimaa on nyt Itä-Helsinki", yhtyeen laulusolisti ja kosketinsoittaja Kiureli Sammallahti sanoo. "Me olemme finnjabilaisia ja laulamme perhe-elämästä kerrostaloissa."

Kiureli Sammallahti laulaa eksoottista Bollywood-musiikkia suomenkielisin sanoin. "Rakkaus on makiaa/ Rakkaus on tosi makiaa/ Rakkaus on sokeria makiampaa/ Rakkaus on tosi kuumaa/ Rakkaus on kuumempaa kuin sauna."

Shavan musiikkivideoissa on mukana aitoja intialaisia ja Rakkaus on makiaa -videolla käytetään rekvisiittana traktoria ja lehmiä.

Shavalla on 12 suomenkielistä biisiä. Niiden joukossa on Matilta ja Tepolta lainattu Kaiken takana on nainen, joka intialaisena tanssiversiona kuulostaa aivan hillittömältä.

Kiureli Sammallahti on kirjoittanut siihen lisää tekstiä. Laulaja luettelee asioita, jotka ovat toinen toisensa takana, kunnes päästään maailmankaikkeuteen, jonka takana ei luulisi olevan enää mitään. Mutta maailmankaikkeuden takana on nainen. Nainen on Jumalatar ja Matti ja Teppo on tulkittu hindulaisittain.

Shavan ohjelmistossa on myös punjabinkielisiä kappaleita, jotka miellyttävät intialaisia. Shavalla on Intiassa manageri ja Intian-kiertue suunnitteilla ja bändille viritellään itsenäisyyspäivän keikkaa Suomen Delhin suurlähetystöön.

Shavan Betoninen kotimaani -cd 18,90 e, Shava Bellyssä 30.10.

Tsekkaa myös video Walterin blogissa!

2 kommenttia

Debi2

28.10.2010 12:57

Hyvä Shava! Uskomattoman hyviä keikkoja ja levy on mahtava.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NYTn_levyraatilainenko

29.10.2010 16:43

Ette sitten laittaneet kuvaan nimeä näkyviin yhtyeen ainoalle ulkomaanvahvistukselle?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi