Skandinavian parhaalla b-boylla Jussi “Focus” Sirviöllä tavoitteena Euroopan herruus

Focus panostaa tyyliin, ei akrobatiaan.

Jussi “Focus” Sirviöllä on taskussaan Skandinavian parhaan b-boyn tuore titteli. Mies hioo paraikaa viimeisiä liikkeitään ennen kuin suuntaa katseensa kohti Italiaa. Red Bull BC One Nordic Cypher -kilpailun voittajana Sirviö jatkaa Länsi-Euroopan alueellisiin finaaleihin, jotka järjestetään Napolissa Italiassa 14. syyskuuta 2013. Niistä voittajalle aukeaa paikka lopulliseen maailman finaaliin.

”Kutkuttavin fiiliksin odotan tulevaa reissua. Tätä varten ollaan harjoiteltu ja hiottu! Treenaan tanssia noin viisi kertaa viikossa ja siihen päälle lihastreeni”, mies kuittaa.

”Tyylillisesti haluan panostaa tanssillisuuteen, en niinkään akrobatiaan. Kunnioitan breikkauksen juuria ja haluan pitää hyvän flown päällä”, Focus tiivistää.

30-vuotiaalla Sirviöllä on takanaan pitkä ura breakdancen maailmassa. 11-vuotiaana hän tutustui hip hop-kulttuuriin ja sitä kautta breikkaus vei mukanaan. Kun Helsingissä järjestettiin kuuluisat Lepakon hip hop -jamit, Focus hääräsi omassa kotikaupungissaan Jyväskylässä.

”Helsingissä oli Lepakko, meillä Lutakko!” mies naurahtaa.

”Jyväskylän Lutakko keräsi siihen aikaan yhteen kaikki alueen hip hop -fiilistelijät ja meno oli varmasti yhtä huikeaa, kuin Helsingissä niihin aikoihin.”

Lopulta työt breakdancen parissa veivät miestä niin tiuhaan maailmalle, että muutto lähemmäs Helsinki-Vantaan lentokenttää oli pakollinen.

Sirviö perusti ystäviensä Flow Mo -ryhmän tanssijoiden kanssa Helsinkiin mainetta niittäneen katutanssikeskus Saiffan. Flow Mo -ryhmän kanssa Focus voitti myös vuonna 2006 New Yorkin suurimman breakdance-kilpailun, Rock Steady Crew -battlen. Focus on saanut myös kunnioitusta kuuluisalta hip hop-festivaalilta, kun IBE nimesi hänen mukaansa Focus on Footwork Battle -kilpailun.

”Onhan se mahtavaa ja mieltä lämmittävää, että on tullut menestystä ja muuta. Alan ikäni vuoksi olemaan jo hieman seniori tanssilattioilla, mutta aion jatkaa tätä hommaa niin kauan kuin jalat kantavat!”

Viime vuosina tanssimisen lisäksi opettaminen ja tuomarointi ovat vieneet miestä ympäri maailmaa. Etelä-Aasia, Etelä-Amerikka ja Itä-Eurooppa ovat Focuksen mukaan paikkoja, joita kannattaa pitää breikkiskenessä silmällä.

”Itse tein juuri matkan Etelä-Aasiaan, jossa kävin vetämässä tanssitunteja muun muassa Malesiassa ja Indonesiassa. Siellä oli aivan älytöntä porukkaa ja jengi oli todella taitavaa!”

Länsi-Euroopan alueelliset finaalit järjestetään Napolissa, Italiassa 14. syyskuuta 2013. Alueellisten finaalien voittajat jatkavat matkaansa Soulin maailmanfinaaliin, jossa he kilpailevat aiempien vuosien maailmanmestareita vastaan.


Red Bull BC One Länsi-Euroopan alueelliset finaalit näytetään suorana Red Bull TV:stä ensi lauantaina klo 22.30 alkaen.

Red Bull BC One -maailmanfinaali 2013 – Soul, Etelä-Korea, lauantaina 30. marraskuuta 2013.

1 kommentti

Mo-Jo Flow

13.9.2013 12:25

Hyvä Focus, tuo voitto kotiin!

Flow Mo:n breikkarit ja muutkin Saiffan opettajat tekevät breikkauskisamenestyksensä ohella upeaa kulttuuri- ja kasvatustyötä alle kouluikäisten lasten, nuorten ja aikuistenkin kanssa, underground-meiningillä, rakkaudesta lajiin, kevyellä byrokratialla ja omavaraisesti.

Breikin ohella heidän tekemänsä nuorten kasvatustyö olisi kyllä säännöllisen julkisen tuenkin arvoista: Breikki on harvinaisen tasa-arvoinen urheilu-/tanssi-/taidelaji, jossa samassa ringissä pyörivät niin pienet kuin isotkin tytöt ja pojat ihonväristä, äidinkielestä tai kaupunginosasta riippumatta.

Iso käsi Focukselle ja kaikille Flow Mo:n jäsenille, kiitos että olette olemassa! Boo-ya!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi