Sketsiviihteen merirosvolaiva Hansa Lovers teki keikan poliisiasemalle

Ryhmä haluaa esitellä rakkautta ja turkulaisuuttaan.

Homomittaaja ja Homokoira James Hirvisaari.
Homomittaaja ja Homokoira James Hirvisaari. Kuva: Juhani Kakko

"Hansa Lovers oli eilen poliisiasemalla yli tunnin ja tänään taas Jo Jo Teatterin lavalla. Näin se elämä heittelee.” Hansa Loversin viikon takainen päivitys Facebookissa herätti viimeistään kysymyksen, mitä kaikkea tämä turkulaispoppoo oikein puuhaileekaan.

Hansa Loversin Jouni Röyskö, mitäs hauskaa teitte poliisien kanssa?

Itse asiassa emme voi aivan tarkkaan paljastaa, mitä kaikkea poliisiasemalla tapahtui. Tapaamiseen liittyivät kuitenkin seuraavat vihjeet: kahvi, torttu, aseman päällikkö, aseman toinen päällikkö ja avunpyyntö. Homman twisti on siinä, että me emme pyytäneet poliisilta apua, vaan he pyysivät meiltä apua.  Tapaamisen sisältö liittyköön meidän sisällön tuottamiseen eli viihteeseen!

Vai sillä tavalla. Kuka keksi tämän hansalaisen rakkauden? Eli mistä ihmeestä poppoonne nimi tulee ja miten homma pantiin alulle?

Hansa Loversien ensimmäinen versio on keksitty Berliinissä v. 2008. Matka oli kostea ja eräänä aamuna berliiniläisestä kahden tähden hotellista tupsahtivat latvialais-saksalaiset miesrakastajat Hansi ja Erik ulos. Taru Sandelin kuvasi tuon jännittävän metamorfoosin ja siitä lähtein tämä kaksikko on toiminut ryhmän maskotteina. Lopullinen Hansa Lovers -nimi on Jussi Pajuniemen käsialaa, jonka mielestä nimessä pitää tulla jollain tavalla esille rakkaus ja turkulaisuus. Kaksi kauneinta asiaa maailmassa.

Mitä kaikkea oikeastaan teette?

Teemme mitä vaan. Tänä vuonna olemme tehneet yksityiskeikkoja, kevennystä seminaareihin/koulutuspäiviin niiden aiheeseen liittyen, musiikkivideoita, pitkän lyhytelokuvan jota ei ole vielä julkaistu ja teatteriesityksen Jo-Jo Teatterille. Olemme turkulaisen sketsiviihteen merirosvolaiva. Olemme taloudellisesti riippumattomia ja itsenäisiä. Olemme aktiivisia ja pyrimme laajentamaan osaamista mihin vaan. Ryhmässä on hirveästi osaamista ja olemme ylpeitä siitä!

Piiloteatteri esimerkiksi juhlissa kuulostaa todella hauskalta! Millaisia nämä keikat ovat olleet ja mitä olette keksineet?

Piiloteatteri voi olla joissan firman juhlissa tai häissä tapahtuvaa salateatteria. Silloin tietty määrä hahmoja liikkuu ja toimii tapahatumassa ja aiheuttaa hämminkiä.  Eräissä häissä olimme alkoholitarkastajina ja yritimme keskeyttää juhlat. Muutama hiukan maistissa ollut henkilö alkoi jo kuumentua, kun kerroimme viinajuonnin loppuvan.

Mistä Jo-Jo Teatteriin tekemänne Kiertokirjeitä Nigeriaan oikein lähti liikkeelle?

Kiertokirjeitä kertoo osaltaan koko yhteiskunnassa leviävästä hölmöydestä ja mustavalkoisuudesta. Hyväksymme mitä vaan ja keneltä vaan. Toisaalta "Kiertokirjeitä Nigeriaan" on pelkkää viihteellistä höttöä. Käsitys vaikuttavuudesta on niin subjektiivinen, että on vaikea rajata sen näkökulmia mihnkään. Toivomme, että ihmiset nauravat. Siinä kiteytettynä.

Mitä hullutusta teillä on suunnitteilla seuraavaksi?

Seuraavaksi on suunnitteilla "Kiertokirjeitä Nigeriaan" -esityskauden saattaminen samalla tavalla loppuun kuin on aloitettu - eli hauskasti. Sitten vedetään henkeä ja pohditaan mitä ensi vuonna tehdään. Ajatuksia on heitelty ilmaan K-18-saduista, lyhytelokuvista, baarikiertueista... we are like a rolling stone.

Hansa Lovers tarjoaa Extemporen ystäville paikkoja kaksi yhden hinnalla viihde-esitykseensä Kiertokirjeitä Nigeriaan. Paikkoja on rajallinen määrä kaikkiin joulukuun esityksiin: 12.12., 13.12., 18.12., 19.12., 20.12. Näytökset alkavat klo 19 Jo-Jo Teatterissa. Voit lunastaa tarjouspaikkasi Extemporen sivuilta.

Juttu julkaistu alun perin Extemporen kulttuuriblogeissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi