Suomalainen “junttikauhuelokuva” viehättää maailmalla

Kyrsyä – Tuftland palkittiin jo toistamiseen Yhdysvalloissa.

Roope Oleniuksen ohjaama Kyrsyä – Tuftland on voittanut parhaan fiktiivisen elokuvan pääpalkinnon Arizonassa, Yhdysvalloissa. Arizona Underground Film Festivaaleilla avajaiselokuvana toiminut Oleniuksen esikoisohjaus on nähty Yhdysvaltojen lisäksi niin Intiassa kuin Saksassa. Elokuva pokkasi heti maailman ensi-iltansa yhteydessä Other Worlds Austin -elokuvafestivaaleilta palkinnon Parhaasta ohjauksesta.

"Tämä on aivan huikeaa! Olemme koko työryhmä niin innoissamme siitä miten pieni ja hullunkurinen kotimainen elokuva voi menestyä maailmalla. Tämä on osoitus siitä, että kova työ palkitaan, kunhan uskoo siihen mitä tekee", iloitsee ohjaaja Olenius.

Elokuva jatkaa festivaalikiertuettaan maailmalla ennen varsinaista Suomen levitystä. Seuraavaksi se nähdään kovatasoisella Tallahassaa Film Festivaaleilla, Floridassa, jossa mm. Blade Runner 2049:n ohjanneen Dennis Villeneuven aikaisemmat elokuvat ovat saaneet ensinäytöksiään. Festivaalilla nähdään Kyrsyä – Tuftlandin lisäksi Shia LaBeoufin Suomessa kuvaama dokumentti #TAKEMEANYWHERE.

Elokuva tulee Suomessa teattereihin loppukeväästä. Sitä ennen Kyrsyä – Tuftland -elokuva nähdään mm. tulevana perjantaina Hämeenlinnassa Hitusen Hämyä -elokuvafestivaaleilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi