Suomalaisen rytmin verilinja

Suomi-soulin superkokoonpano The Northern Governors ponnistaa samasta sukupuusta.

The Northern Governors edustaa suomalaista rytmimusiikin osaamista.
The Northern Governors edustaa suomalaista rytmimusiikin osaamista.

Pienet piirit ovat ominaisia lähes mille tahansa suomalaiselle alakulttuurille. Suomalaisen jazzin ja soulin tapauksessa ne vaikuttavat vieläkin pienemmältä. Tämän todistaa uusi Suomi-soulin ja -jazzin superkokoonpano The Northern Governors.

Yhtye on haalinut riveihinsä vakuuttavan rivistön paikkansa vakiinnuttaneita soittajia. Mukana ovat Osmo Ikonen, Tuomo Prättälä, Petteri Sariola, Jyri Sariola, Jorma Kalevi Louhivuori, Heikki Tuhkanen ja Linda Fredriksson

Ikonen, Prättälä, Louhivuori ja Sariolat ovat paitsi saman alakulttuurin tekijöitä, myös sukulaisia. Keskiössä on Ikonen, jonka serkkuja Louhivuori ja Prättälä ovat. Sariolan veljekset Jyri ja Petteri ovat Ikosen pikkuserkkuja. Tämän suvun veressä näyttäisi siis olevan rytmiä.

Bändin jäsenten musiikilliset lonkerto yltävät The Northern Governorsin lisäksi moneen suuntaan. Monella heistä löytyy kokemusta sooloartistina, mutta myös lukuisista muista projekteista.

Bassoon pohjoisen kuvernööreissä tarttuva Ikonen on ehtinyt väläytellä laulutaitojaan muun muassa Euroviisukarsinnoissa kuuron räppärin Signmarkin kanssa ja muissakin laulukilpailuissa. Lisäksi hän soittaa koskettimia Sunrise Avenuessa ja selloa Kalevin veljen Olavi Louhivuoren johtamassa Oddarrang-yhtyeessä. Biisejä Ikonen on ollut mukana tekemässä ainakin Fintelligenssille, Anna Abreulle ja Janna Hurmerinnalle.

Kalevi Louhivuori puolestaan oli aiemmin naimisissa laulaja Yonan kanssa. Hän on vaikuttanut isosti Yonan tuotantoon ja toiminut osana Yonan Liikkuvat pilvet -orkesteria. Virtuoosimaisen trumpetistin soittoa on kuultu muun muassa Asan, Puppa J:n, Palefacen, Muuan miehen ja Superchristin biiseillä. Hänen veljensä on siis rumpali Olavi Louhivuori ja siskonsa Eva & Manu -duon Eva Louhivuori.

Suomalaisen kitarataituroinnin uudelle levelille nostanut, slam-soitostaan tuttu Petteri Sariola häärii taustalla tuottajana kohta julkaistavalla räppäri Graciaksen levyllä. Hänen siskonsa Soila Sariola laulaa lauluyhtye Rajattomassa, jonka mukana myös Petteri on keikkaillut.

The Northern Governorsin esikoisalbumi This Is the Northern Governors nousi Suomen albumilistalla ensimmäisellä viikollaan sijalle 13. Yhtyettä kuullaan ensi viikonlopun Funky Elephant -festareilla.


The Northern Governors Funky Elephant -festareilla lauantaina 14. huhtikuuta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi