Suomalaisohjaajan upea mainosvideo herkuttelee robottien tulemisella

Misko Iho hallitsee erikoisefektit.

Robotit tulevat ja se, jos mikä, kiinnostaa pikkupoikia. Tämä tulevaisuuden tosiseikka toimii lähtökohtana suomalaisen Misko Ihon ohjaamassa upeassa mainosvideossa. Daloc-turvaovia mainostava filminpätkä ei keskity esittelemään oven turvallisuusominaisuuksia, vaan nostaa keskiöön kahden pienen pojan haaveet upeasta robotista. Mainosfilmiksi kyseessä on harvinaisen koskettava ja näyttävä pätkä, jonka erikoistehosteet ovat vailla vertaa.

Mainos- ja musiikkivideo-ohjaajana mainetta luonut Misko Iho hankki aikoinaan graafisen alan kannuksensa vaikuttamalla tietokoneiden parissa demoskenessä ysärin alussa. Tietokonegrafiikan parista työskentely johti digitaalisten erikoistehosteiden pariin. Vuonna 2001 Iho ohjasi ensimmäinen televisiomainoksensa ja myöhemmistä hänen töistään tunnetaan muun muassa palkittu mainoselokuvasarja VR:n Kivimiehistä.

Musavideopuolella Iho on tehnyt hommia monille suomalaisartisteille ja hänet on palkittu Muuvi-musavideopalkinnolla Chisun Baden-Baden-kappaleesta. Chisun Sabotage-biisin ohjattu video puolestaan palkittiin vuoden parhaana musiikkivideona Emma-gaalassa 2012.

Leffapuolella Ihon käsialaa on Potilas-lyhytelokuva, joka on voittanut palkintoja ja ollut esillä kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi