Suomen ensimmäinen eri oluista koostuva sixpack kauppoihin

Pyynikin käsityöläispanimo tekee historiaa maistelupakilla.

Kuva: Kari Jokinen

Tampereelta ponnistava Pyynikin käsityöläispanimo tuo ensimmäisenä Suomen olutmarkkinoille sixpackin, joka sisältää kuusi erilaista olutta. Sessio-olutsarjan maistelupakki lanseerataan valtakunnallisesti kauppoihin joulukuun puolivälissä.

Pyynikin käsityöläispanimon Sessio-sixpack tarjoaa kuluttajille helpon mahdollisuuden tutustua erityyppisiin oluisiin. ”Kuudesti aukeava maistelupakki” sisältää yhden kutakin Sessio-olutsarjan tuotetta: Red Ale-, Stout-, White IPA-, American IPA-, Bitter- ja vehnäoluen.

Kuva: Kari Jokinen

"Oluiden harrastaminen on Suomessa selkeästi kasvava ilmiö. Halusimme antaa kotimaiselle olutkulttuurille ja sen kehitykselle oman panoksemme tuomalla markkinoille jotain uutta ja erilaista. Niinpä loimme kuluttajalle olutmaailmaan helposti lähestyttävän portin, joka mahdollistaa aivan uudenlaisen, monipuolisen olutnautinnon. Pakkauksen on tarkoitus myös tukea järkevää ja tiedostavaa alkoholinkulutusta, jossa humaltumishakuisuuden sijaan mietittäisiin sisältöä ja kokonaisuutta", kertoo Pyynikin käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere.

Kuuden eri oluen Sessio-maistelupakkaus on tiettävästi Suomessa ensimmäinen laatuaan. Sen kehitysprosessi ideasta toteutukseen kesti muutaman vuoden.

"Tiedossamme ei ole, että Suomessa olisi koskaan aikaisemmin päivittäistavarakaupoissa myyty suljettua, kuutta erilaista olutta sisältävää olutlaatikkoa. Idea on muhinut päässäni jo vuosia. Ensimmäisen kerran ajatus otettiin panimolla vakavaan harkintaan muutama vuosi sitten, ja sen toteutusprojekti vei lähes kaksi vuotta", Pere sanoo.

Peren mukaan Valviralta saatiin hyvät ja selkeät ohjeet pakkauksen toteuttamiseen. Pakkaus sisältää tarkat tiedot jokaisesta sen sisältämästä tuotteesta. Asiakkaalla on myös mahdollisuus ostaa oluita yksittäisinä kappaleina samaan litrahintaan.

"Olemme lisänneet pakkaukseen tuotetietojen lisäksi myös ohjeistuksen, missä järjestyksessä oluet kannattaa nauttia. Tässä on paitsi harvinaisen maistuva, myös näyttävä lahja pukinkonttiin tai kylään viemisiksi, niin isännälle kuin emännälle", Pere vinkkaa.

Kuudesti aukeava maistelupakki saapuu kauppoihin joulukuun puolenvälin paikkeilla. Sessio-sarjan oluet tulevat päivittäistavarakauppojen lisäksi ravintolamyyntiin sekä pullo- että hanatuotteina.

3 kommenttia

AleIntoilija

4.12.2015 15:04

Ehdottomasti pitää ostaa! Pyynikin oluita tuli masiteltu Suuret oluet, pienet panimot -tapahtumassa ja erittäin toimivia olivat. Hyvin valittu pakki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

24/7

9.12.2015 14:45

24 tölkin laatikosta voisi tehdä joulukalenterin, eri olut joka luukun takana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Viina Make

13.12.2015 15:28

En jaxanut lukea. Paljonko maxaa? Nouseex päähän?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi