Suomen paras breikkari on mimmi

Myös Elastinen nähtiin tanssimassa Glorian lattialla SM-skaboissa.

Anniina "AT" Tikka.
Anniina "AT" Tikka.

Anniina Tikasta tuli sunnuntaina ensimmäinen nainen, joka on voittanut breakdancen SM-kisan. Uskomattoman jalkatyön omaava ja laajaa kansainvälistä arvostusta nauttiva AT voitti yksi vastaan yksi tanssittavan soolobattlen finaalissa virolaisen bboy Sanzun. (Soolobattle-finaali löytyy jutun perässä olevalta videolta kohdasta 3:23.)

Tikka on pitkän linjan breikkari, jolla on takanaan lähes 20 vuotta tanssia. Tanssikoulu Saiffan jengiin ja Flow Mo -tanssiryhmään kuuluva AT on kiertänyt maailmaa yhdessä toisen suomalaisen tanssin ikonin, puolisonsa Jussi “Focus” Sirviön kanssa. BC One -skaban sivuilta löytyy kattava selostus AT:n tekemisistä. AT:n tanssityyli on klassinen, mutta huippuunsa hiottu. Se ei ole akrobaattista kikkailua, vaan sulavaa tanssia musiikin rytmiin.


Elastinen TFW-ryhmän riveissä.
Elastinen TFW-ryhmän riveissä. Kuva: Ruutukaappaus Youtubesta.

 
Julkaisu käyttäjältä Elastinen.

 

Glorian lavalla nähtiin kiinnostava tanssi-ilta myös siltä osin, että omaa breikkiosaamistaan esitteli koko kansan suosikki Elastinen. Hän oli mukana ryhmäbattlessa Training For Warriors -kuntosalinsa porukalla joukkueessa, johon kuului muun muassa Suomen menestyneimpiin breikkareihin lukeutuva Johannes “Hatsolo” Hattunen. Kiireinen mies on selkeästi ehtinyt pitää breikkiosaamista yllä viime aikoinakin. (Elan tanssia voi nähdä jutun lopun videolta kohdasta 1:32 eteenpäin.)

Elastinen ryhmineen joutuivat tyytymään himmeämpiin sijoihin, sillä ryhmäbattlen voitto meni venäläiselle Jet Force Crew’lle ja Suomen mestariksi kruunattiin paras suomalaisryhmä Floor Philia. Junioreiden soolosarjan vei nimiinsä Inner-G.

3 kommenttia

Sipe-epiS

10.12.2014 01:17

en ymmärrä, miten breikkiä sanotaan missään muodossa tanssiks. mutta toisaalta kaikkee ei aina tarvii ymmärtääkkään. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Simeoninen

14.12.2014 22:18

Tanssiksi kutsutaan sitä kun kehoa liikutetaan rytmin mukaan..... täten tanssi.... piste.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi