Superpahis Dr. Professor markkinakoneiston uhrina

Oululaisopiskelijoiden projekti Thesis of Evil edustaa uudenlaista lyhytelokuvaa.

Dr. Professoria masentaa korporaation ikeen alla.
Dr. Professoria masentaa korporaation ikeen alla.
Ennen käsittelyä Dr. Professor (Pentti Korhonen) näytti vähemmän superpahikselta.
Ennen käsittelyä Dr. Professor (Pentti Korhonen) näytti vähemmän superpahikselta.

Dr. Professor´s Thesis of Evil on riemastuttava supersankarisatiiri. Alle puolituntinen pätkä on monella tapaa ainutlaatuinen: se on ensimmäinen motion novel, ensimmäinen sanomalehden välityksellä levitettävä elokuva Suomessa ja ensimmäinen Suomen Elokuvasäätiön tukema elokuva, jota levitetään pääasiassa netin ja mobiililaitteiden kautta.

Motion novel on Thesis of Evilin ohjaaja Jukka Vidgrenin ja kuvaaja Juuso Laation kehittämä valokuviin pohjautuva tekniikka, jossa still-kuvat heräävät eloon ja saavat syvyyttä eri kuvakerrosten liikkeessä. Valokuviin yhdistyvät animaatio ja 3D-grafiikka. Projekti lähti opinnäytetyöstä, mutta levähti suomalais-amerikkalaiseksi produktioksi, jolla on kunnianhimoiset tavoitteet. Ääninäyttelijät on palkattu IndieGoGo-sivuston kautta saadulla fanirahoituksella jenkeistä ja ohjattu Suomesta käsin Skypen välityksellä.

Elokuva on nähtävissä kokonaisuudessaan 15. tammikuuta asti sanomalehti Kalevan sivuilla.

Tarinan päähenkilö on arkkityyppinen superpahis Dr. Professor. Alussa hänen jättimäinen mutanttikoalansa tekee tuhoa Capitol Cityssä, Dr. Professorin poseeratessa sponsorinsa juomatölkin kanssa. Hätiin ehtii Alphaman punaisessa viitassaan ja tilanne laukeaa.

Pian käy kuitenkin ilmi, että Dr. Professorin pahin vastus ei olekaan viittasankari, vaan ahtaalle pistävä markkinointikoneisto, jonka kanssa pahiksemme on pakko tehdä yhteistyötä. On promo-osastoa, lakiosastoa ja nimikirjoitustilaisuuksia. Pahanteot ovat suunniteltuja spektaakkeleja, jotka ruokkivat median ja fanien loputonta viihteen tarvetta.

Dr. Professor on hermoloman tarpeessa. Onneksi vertaistukea ja inspriraatiota löytyy lomalta natsipahis Kapteeni Swastikan luota.

Opinnäytetyöksi leffa on kerrassaan erinomainen, samoin visuaalisena näytöksenä sekä parodiana supersankarien maailmalle. Itsenäisenä tarinana se on hieman vajaavainen, kuin intro johonkin suurempaan, joka jättää vielä odotuttamaan itseään.

Se on varmasti tekijöilleen loistava käyntikortti, jonka avulla ponnistaa eteenpäin. Tiimin suunnitelmiin kuuluukin mobiiliversio iPhonelle ja iPadille. Kansainväliseen levitykseen se lähtee iTunesin kautta, levittäjänä yksi maailman suurimmista lyhytelokuvalevittäjistä Shorts International Ltd.


Katso koko leffa Kalevan sivuilta 15.1. asti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi