Suuri tuntematon

HK119 soittaa elektroa ja pitää teknologiaa uhkana ihmiskunnalle.

Yhden naisen tehdas. HK119 tekee kaiken itse kissapukuja lukuunottamatta.
Yhden naisen tehdas. HK119 tekee kaiken itse kissapukuja lukuunottamatta.
"Täydellinen blondi nainen."

Näin kehuu maailmantähti Björk Englannissa kulttisuosioon noussutta suomalaista artistia, HK119:ää, jonka nimikkodebyyttialbumi ilmestyi helmikuussa. HK119 on saanut paljon palstatilaa

iD:stä Guardianiin ja kesäkuussa hän esiintyy kesäkuussa mm. Provinssirockissa. Sitten enää pitäisi tietää, mikä helvetti on HK119.

"HK119 on nimikirjainteni ja syntymäpäiväni yhdistelmä. Nimi on osuva, sillä olemme kaikki koodeja. Jos esimerkiksi soitat verotoimistoon tai pankkiin, sinuun viitataan jonkinlaisena numero- tai kirjainsarjana", kertoo HK119 eli tuttavallisemmin Heidi Kilpeläinen.

Idea HK119:sta syntyi vuonna 2003 protestina teknologialle.

"Minulla on siihen viha-rakkaussuhde. Teknologiasta on tullut uhka ihmiskunnalle. Koneet ovat nykyään niin nopeita, että ihmisten on vaikea pysyä mukana kyydissä. HK119 rohkaisee meitä hyödyntämään ja käyttämään teknologiaa täysin mitoin. Tämä teatraalinen yllyttäjä teki diilin ylikoneen kanssa ja haluaa ihmiskunnan tuhoa."

Lappeenrannasta kotoisin oleva Kilpeläinen on asunut Lontoossa 15 vuotta.

"Ihastuin Lontooseen oltuani siellä ensin au-pairina. Muutettuani tänne pysyvästi olen tehnyt satunnaisia mallin- ja mainostöitä sekä suorittanut taiteen kandin ja maisterin tutkinnot Central Saint Martinsissa."

HK119 käyttää lavalla omalaatuisia esiintymisasuja ja vahvaa meikkiä.

"Kissa-asuja lukuun ottamatta teen kaiken itse. Rakennan rekvisiitat, organisoin visuaalit ja suunnittelen koreografiat. Kiinnostuin lavasuunnittelusta maisterinvuotenani. Venäläisellä konstruktionismilla ja saksalaisella bauhausilla on ollut suuri vaikutus ideologiaani", Kilpeläinen kertoo.

Entäs se musiikki? Syntikalla ja raaoilla vokaaleilla höystettyä elektroa.

"Aloin tehdä musiikkia vuosia sitten Atarin Cubasella. Olin yhden naisen paska punkbändi. Nyt työstän uutta materiaalia seuraavalle levylle ja etsin tuottajaa. Olen tähän asti tehnyt kaiken itse. Oikean tuottajan löytäminen saattaa olla vaikeaa. Enkä loppujen lopuksi ehkä tarvitse tuottaja, vaan insinöörin."

HK119 Provinssirockissa 17.6.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi