Suurta e-urheilujuhlan tuntua

Yle näyttää pelaamista kansantajuisesti, mutta viihdyttävästi.

Kuva: © Mikael Damkier / Fotolia.com

Elokuussa Yle TV2:ssa esitetty Assemblyn Counter-Striken finaali oli ensimmäinen iso e-urheilulähetys valtakunnallisella tv-kanavalla Suomessa. Kanava sai katsojilta positiivista palautetta ja tekoa kiiteltiin pelaajien keskuudessa. 28.–29.11. marraskuuta Yle palaa pelien maailmaan, kun se näyttää suoraa lähetystä maailman suurimmalta pelifestivaalilta Ruotsista. 

"Saimme erittäin paljon myönteistä palautetta elektronisen urheilun huomioimisesta tv:ssä. On ilo ja kunnia tarjota sitä enemmän, etenkin kun kyseessä on maailman suurin pelifestari DreamHack", iloitsee TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma.

Juontajina DreamHackissa toimivat jo Assemblysta tutut Teemu "wabbit" Hiilinen ja Juha "aNGeldusT" Kurppa. Heitä kuullaan myös Yle Areenassa, joka aloittaa lähetykset Ruotsista jo perjantaina. TV2:ssa nähdään suora lähetys Counter-Striken finaalista lauantai-iltana. E-urheilun esittäminen tv-lähetyksenä tuo lajin myös sitä tuntemattomien tietoisuuteen.

"Oli eka kerta kun vanhempien kanssa katoin ja hekin vihdoin ja viimeinen avasit silmänsä ja totesivat, et tää eletroninen urheilu on URHEILUA siinä missä muutkin", kirjoitti eräs katsoja palautteessaan Assemblyn jälkeen.

Myös selostajien tavoitteena on avata lajia uusille yleisöille, ja se näkyy muun muassa terminologian käytössä.

"Counter-Strikessa on vahva oma slanginsa, jota on kuitenkin pakko osittain suomentaa, jotta pelin kulku avautuu myös ensikertalaisille", summaa Teemu "wabbit" Hiilinen.

Finaalilähetykseen kuuluu myös asiantuntijoiden studiokeskustelu – kuten urheilulähetyksissä on tapana.

"Yle toteuttaa tämän samalla tavalla kuin muutkin urheilutapahtumat. Selostus tehdään suorana tapahtumapaikalta Ruotsista ja asiantuntijat analysoivat pelejä kisastudiossa", kertoo tuottaja Juha Lahti. Kisastudiossa Counter-Strike-pelistä ovat puhumassa Taneli "disturbed" Veikkola ja Slaava "Twista" Räsänen toimittaja Heikki Soinion johdolla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi