Taidehotellin jokainen huone on taiteilijan luoma maailma

Jätkäsaaren Art Hotel Helsinki haluaa tarjota taiteilijoille ansaintaa ja asiakkaille kiinnostavan kokemuksen.

Kuva: Art Hotel Helsinki / Futudesign

Art Hotel Helsinki on pitkälle suunniteltu projekti, joka voi huokaista helpotuksesta saatuaan joukkorahoituksensa tavoitteen täytettyä Mesenaatissa viime metreillä. Taidehotellia on suunniteltu vuodesta 2012 ja hanke on edennyt koko ajan. Joukkorahoitus ei tässä tapauksessa ole kuin pieni siivu kokonaisuutta, mutta sillä haluttiin kolmea asiaa: herättää tietoisuutta hotellista yleisön keskuudessa, toiseksi osoittaa isommille sijoittajille, että tällainen halutaan Helsinkiin ja kolmanneksi saada taloudellista selkänojaa käytännön duunille, jota hotellin eteen tehdään.

Jätkäsaareen suunnitellun taidehotellin on tarkoitus yhdistää taide saumattomasti hotellimajoitukseen ja tehdä taitelijoiden kädenjäljen avulla hotellista uniikki kokemus. Hanketta vetävä taiteilija Sari Poijärvi on vakuuttunut siitä, että taiteilijat tarvitsevat paitsi uusia paikkoja taitelleen, myös mahdollisuuden ansaita lisää.

“Aidossa taidehotellissa taide on hotellin sydän, ydin ja punainen lanksa. Art Hotel Helsingin valovoimainen taiteilijajoukko koostuu suomalaisista nykytaiteilijoista. Jokainen taiteilija luo hotelliin oman nimikkohuoneensa ja vastaa kaikesta lattiasta kattoon, sängystä kirjoituspöytään. Asiakas yöpyy Art Hotel Helsingissä taideteoksen sisällä, taiteilijan luomassa maailmassa. Tällaista mahdollisuutta Suomessa tai Pohjoimaissa ei ole muualla”, joukkorahoitussivulla kuvataan.

Taiteesta pääsevät nauttimaan muutkin kuin hotellivieraat, sillä sitä on tarjolla hotellin julkisissa tiloissa ja ravintoloissa. Julkisiin tiloihin on suunnitteilla vaihtuvien näyttelyiden galleria ja taidehotellin puutarha. Taidekauppa myy taiteilijoiden valmistamia taidetuotteita. Suunnitteilla on myös Jätkän katukarnevaali, joka toisi eloa Jätkäsaaren kulmille.

Taidehotellilla on jo olemassa aiesopimukset lukuisten kiinnostavien suomalaistaitelijoiden kanssa. Heitä ovat Jan-Erik Anderson, Lauri Astala, Liisa Hietanen, Martti Jämsä, Pekka Jylhä, Jouko Korkeasaari, Mika Kaurismäki, Tuula Lehtinen, Rosa Liksom, Stefan Lindfors, Heikki Marila, Sofi Oksanen, Silja Puranen, Kim Simonsson, Jani Tolin ja Anu Tuominen.

Hotellilla on tonttivaraus Jätkäsaaressa osoitteessa Välimerenkatu 18. Arkkitehtitoimisto Futudesignin suunnitelmassa rakennuksesta tulee kahdeksankerroksinen ja sen päällä on puinen mökkikylä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi