Taidetapahtuma sinkuille stadissa

Taiteen rusettiluistelu tarjoaa sinkuille mahdollisuuden tavata toisiaan muuallakin kuin baarissa, netissä tai sattumalta.

Tomás Saracenon teokset liittyvät ihmisen unelmiin paremmasta yhteiskunnasta ja elinympäristöstä.
Tomás Saracenon teokset liittyvät ihmisen unelmiin paremmasta yhteiskunnasta ja elinympäristöstä.

Baarideittailu sikseen, nyt on mahdollista löytää unelmamies tai -nainen taiteen ja kulttuurin kentältä. Taidehalli ja Humanistinen ammattikorkeakoulu järjestävät sinkuille Taiteen rusettiluistelun torstaina 30.8.

Mitä Taiteen rusettiluistelussa tapahtuu? Pikadeittausta barokkitaiteen keskellä? Ei sentään. Tapahtumassa tutustutaan toisten sinkkujen ohella Tomás Saracenon näyttelyyn, tehdään pimeässä valotaideteoksia ja nautitaan Suomen parhaimpiin kuuluvan baristan valmistamaa kahvia.

Tapahtuma voi olla kiinnostava myös tieteen ystäville, sillä Saracenon näyttelyssä on kokeilevia installaatioita, joita voi lähestyä useammastakin näkökulmasta. Entä jos taide onkin ihan kamalaa? Sekään ei ole ongelma, sillä tapahtuman Facebook-sivulla kirjotetaan: "Taidesuunnistuksessa saa tykätä tai olla tykkäämättä näyttelyn taideteoksista, kunhan kertoo ajatuksensa muillekin."

Tomás Saraceno on tällä hetkellä yksi kansainvälisen taidemaailman kuumimmista nimistä. Hän kutoo teknologiasta, avaruustutkimuksesta ja yhteiskuntateorioista saamansa vaikutteet konkreettiksiksi verkoiksi, jossa voi kulkea. Ainakin kuvissa rakenteet näyttävät vaikuttavilta. Näyttely on osa World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ohjelmaa.

Taiteen rusettiluistelun takana on 22-vuotias Erika Haavisto, kulttuurituotannon opiskelija Humanistisesta ammattikorkeakoulusta Kauniaisista. Idea tapahtumaan lähti Ylen syksyllä esitettävästä Parittomat-tv-ohjelmasta, jossa etsitään viidelle naiselle kumppania. Yle teetti Parittomien pohjalle sinkkututkimuksen, josta selvisi, että sinkut löytävät seuraa tänä päivänä baarista, netistä, kavereiden avulla tai sattumalta. "Miksei taiteen ja kulttuurin kentällä olisi sinkuille treffikulttuuria siinä missä perheellisille perhetapahtumia?" pohtii Haavisto.

Taidetapahtuma sinkuille on osa Haaviston opinnäytetyötä, jossa hän tutkii sinkkujen nykypäivän treffikulttuuria, sinkkuja kohderyhmänä ja mitä kaikkea taide- ja kulttuurialat voisivat yksineläjille tarjota. Hän teki myös Taidehallin ja muiden pääkaupunkiseudun taidemuseoiden kanssa yhteistyössä kyselyn sinkkujen toiveista kulttuurin ja taiteen saralla. Kysely sai yli 290 vastaajaa, ja tutkimusraportti antaa Haaviston mukaan hyvää tietopohjaa tulevalle tapahtumalle.

Lippujen myynti Taiteen rusettiluisteluun on nyt alkanut. 15 euron hintaisia lippuja myy Taidehalli. Kahvitarjoilun vuoksi osallistujien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen sähköpostitse. Opiskelijat voivat ostaa lippuja 12 euron hinnalla, ja illasta pääsee nauttimaan myös kaveriporukalla: kolme henkilöä 30 eurolla sisään.

Lisätietoa Taiteen rusettiluistelu -tapahtumasta Facebookissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi