Tässä tulee some-sauna

Saunominen on sosiaalinen tapahtuma - nyt se on myös sosiaalisen median tapahtuma.

Kuva: Vattenfall

Saunominen on aina ollut suomalaisille myös sosiaalinen tapahtuma. Heinäkuussa Vattenfallin some-sauna nostaa sosiaalisen saunomisen uudelle tasolle Helsingissä, Kuopiossa, Hämeenlinnassa ja Hangossa. Helsingissä saunotaan 8.-11. heinäkuuta Kruununhaan Halkolaiturilla, Pohjoisranta, 00170 Helsinki. Sauna lämpiää päivittäin klo 12-18.

Tänä kesänä Vattenfall kannustaa suomalaisia uudenlaiseen sosiaaliseen saunomiseen maailman ensimmäisen some-saunan avulla. Some-sauna on rakennettu kierrätettyyn konttiin ja kiuas lämpenee sähköllä. Saunalla on aurinkopaneeli, jonka avulla voi muun muassa ladata mobiililaitteita ja käytössä on energiaa säästävä suihkupää ja led-lamput.

Kesäkuussa yhdeksän paikkakuntaa kisasi sosiaalisessa mediassa siitä, mille paikkakunnalle kiertävä some-sauna kesän aikana saapuu. Äänestyksessä kuumimmiksi lämpenivät Helsingin, Kuopion, Hämeenlinnan ja Hangon saunat, joten näissä kaupungeissa päästään some-saunomaan heinäkuussa. Saunakiertue alkaa Helsingistä keskiviikkona 8.7. ja päättyy lauantaina 1.8. Hankoon.

Löylyyn mahtuu noin 8 ihmistä samaan aikaan. Konttisaunassa on käytössä sekä suihku että wc ja paikalla on saunaisäntä huolehtimassa saunojien viihtymisestä. Saunalta voi tarvittaessa lainata pyyhkeen, jos omaa ei ole mukana. Saunassa ei ole erikseen naisten ja miesten vuoroja, vaan löylyistä nautitaan sekasaunassa. Saunaan saa mennä uima-asu päällä tai pyyhkeeseen kietoutuneena. Saunalla ei ole tarjoilua.

Uudenlaisen yhdessä saunomisen hengessä some-saunontaan voi osallistua myös etänä: saunasta lähetetään äänilähetystä livenä saunan aukioloaikoina ja sitä voi kuunnella osoitteessa yhteisvoimin.fi. Keskusteluun voi heittää lisää löylyä Twitterin ja Instagramin kautta hashtagilla #yhteisvoimin. Saunassa on some-näyttö, jolta saunojat voivat seurata sosiaalisen median kautta tulleita kommentteja ja kuvia ja saada uutta potkua saunakeskusteluun.

Some-saunaan arvotaan jokaiselle paikkakunnalle myös yksityisvuoro perjantaille klo 18-20. Kilpailuun voi osallistua tykkäämällä Vattenfall Sähköseurapiirin sauna-aiheisesta Facebook-kuvasta tai lisäämällä saunakaverinsa nimen kuvan kommenttikenttään. Helsingin yksityisvuoron arvonta on käynnissä saunaviikon maanantaista keskiviikkoon eli 6.-8. heinäkuuta.

Suomessa on aina saunottu yhdessä ja parannettu maailmaa saunan lauteilla. Viime vuosina suomalaiset ovat kuitenkin saunoneet kovin usein yksin. Kun sauna kerran lämmitetään, löylyä riittää isommallekin porukalle. Yhdessä saunominen kannattaa, sillä se on fiksu tapa käyttää energiaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi