Tepoilla on munaa

Jaana Rinne tapasi Pyhien Teppojen laulajan Sipe Sontaläjän ja rumpali Gustavo Älytapion ja selvitti, pilkkaako bändi punkia.

Niisku Makke (Kitara), Gustavo Älytapio (Rummut), Elton Bolton Poppa (Basso) ja Sipe Sontaläjä (Laulu).
Niisku Makke (Kitara), Gustavo Älytapio (Rummut), Elton Bolton Poppa (Basso) ja Sipe Sontaläjä (Laulu).

Miksi me tavataan Bar Bäkkärillä?

Sipe: "Me ollaan aina täällä. Koska Bäkkäri on meidän olohuone. Levynjulkistamiskeikkakin vedettiin Green Roomissa. Näin eilen Aleksilla virolaisia punkkareita, joiden kyltissä luki GIMME MONEY FOR BEER."

Jos Tepot istuisivat kadulla, mitä teidän pummauskyltissä lukisi?

Sipe: "Antakaa rahaa alkoholismin hoitoon! Voisin kerätä rahaa jollekin dokuja hoitavalle järjestölle. Alkoholi on yksi maan pahimmista ongelmista. Se on yleisin kuolinsyy, ja siihen minäkin varmaan tänään tai huomenna kuolen! Aika moni on kelannut, että me vaan hehkutetaan dokaamista, mutta tosiasia on se, että me ollaan varoittava esimerkki alkoholin vaaroista. Mä olen juuri tehnyt aiheesta biisin. Sen nimi on Kolme pulloo, kaksi miestä. Kun sataa, niin sataa kunnolla. Jylisee ja ukkostaa. Eikä aurinko paista enää koskaan. Tuon voi tulkita miten tahtoo, mutta biisissä on kaikki tarvittava aiheesta. Sunnuntai-biisissä kerrotaan muuten viinakrampista. Se tapahtui vuosia sitten, eikä ollut nasta elämys. Sanoin kavereille, että soittakaa ambulanssi, mutta paikalle tuli palokunta. Ai mitä viinakrampissa tapahtuu. Tajunta lakkaa ja tyyliin kuolee."

Yksi tuttu kuoli viinakrampin seurauksiin.

Gustavo: "Jengi tykkää ottaa kuppia, mutta kukaan ei huomaa, kun siitä kehittyy ongelma. Tässä härmäkulttuurissa dokaaminen on sankarillista. Kännissä aina tapahtuu, vähintään pieniä tappeluita ja muuta isompaa, jopa legendaarista, tyyliin kännissä olet kuningas tai prinsessa. Silloin kun känni menee tarpeeksi överiksi alkaa ahdistaa syvältä. Viina vie itsesuojeluvaiston pois. Ihmiset tekevät helvetisti itsemurhia kännissä. Tai tappaa jonkun muun. Perheväkivallan takana on jurri. Blossissa rakastetaan kaikkia. Mutta ei sekään kaikille sovi. Eikä päivittäin kannata todellakaan poltella. Silloin muuttuu vihannekseksi."

Te ette ole vihanneksia, tehän olette Helvetin seksikkäitä jätkiä.

Sipe: "NIIN! Me ollaan seksikkäitä, koska me ollaan luonnollisia ja rakastetaan luontoa."

Jos Pyhät Tepot pääsevät joskus mainokseen, mitä haluaisitte mainostaa?

Sipe: "Antabus-pilleriä!"

Olette siis sopassa kaulaa myöten. Onko Teppojen viinan kulutukselle käynyt samoin kuin vuosi vuodelta lihoville karkkipusseille, se lienee ryöstäytynyt käsistä?

Sipe: "Ehdottomasti. Kahdenkymmenen neljän bissekeisi eli matkasalkku menee nykyään puolessa tunnissa yhdeltä Tepolta. Ääh. Mun aivot eivät oikein toimi juuri nyt. Ei se mitään. Ei elämä ole elokuva, vaan helvetin tylsä dokumentti, johon on jätetty tylsät hetket mukaan."

Koulut eivät olleet sinua varten, joten etenit pohjoishaagalaisesta kellarista Ruisrockin Converse-lavalle ilman popjazzopistoja. Milloin huomasit osaavasi tehdä pop-biisejä?

Sipe: "Vuonna 2007 himassa, ja kas kummaa, krapulassa. Hengattiin Paska Benin kanssa, älytettiin ja soitettiin skebaa. Kaikki oli teppoa, ihan kaikki. Ja koska Pyhät Nuket olivat pyhiä, teppojenkin piti olla. Holy!

Kaiken takana oli halu tehdä jotain luovaa. Mä olen soittanut tenavasta asti, kahdeksanvuotiaasta rumpuja ja yläasteelta kitaraa ja pianoa. Ekan biisin tein ala-asteella. Mun biisit ovat paloja elämästä, mutta ne on tehty pilke silmäkulmassa, sillä asenteella, ettei kaikkea tarvitse ottaa hirveän vakavasti. Bändin kanssa ollaan tosissamme, vaikka taiteilijanimistä ei ehkä arvaisi. Hei muuten, mä haluaisin vaihtaa mun nimeä. Se on bändin paskin. Princestä tuli Artisti, mä voisin olla Sir Albert Huume."

Hume? HUUME. Rakas poikaseni. Jätetään tämä aihe. Kuka on suurin inspiraatiosi lähde?

Sipe: "Kaija Koo. Kaikki lähti Kaijan Kuka keksi rakkauden biisistä. Pop-biisit ovat aina uponneet muhun. Mä kirjoitan rakkaudesta, tietysti! Aina, amen. Mä olen toivoton romantikko."

Gustavo: "Mä en ole ehkä ihan niin syvällä. Niin kuin faija sanoo, mä olen vaan tällainen kylähamppi."

Aina on joku, joka yrittää tappaa rakkauden.

Sipe: "Se voi olla kuka tahansa. Mä vähän loukkaannuin yhdessä haastattelussa toimittajan asenteesta: Kun sä olet tuollainen rokkitähti, sulla riittää varmaan naisia. Mä olin ihan että helvetti. Ei tuollaista voi olettaa romantikolta. Mulla on ihana Jutski Sontaläjä, joten turha yrittää pokata meikäläistä."

Millaisia tämän päivän kaupunkiprinsessat ovat?

Sipe: "Jotkut ovat liian päällekäyviä. Ihanimpia ova aidot ja viattomat tytöt, jotka eivät mieti, että mun pitää panna jotain julkkista. Ne ovat suloisia. On niitä vanhempiakin, jotka vaan nauttivat elämästä eivätkä ole tyrkyllä. Hyvä itsetunto on tärkeä."

Gustavo: "Moni yrittää tutustua vaan siksi, että äijä soittaa bändissä. Huomenna on tulossa yksi tyttö katsomaan meitä Tavastialle, joka ei edes tiennyt, että mä soitan jossain bändissä. Vähän siistiä."

Mitä jos Bäkkärillä järjestettäisiin Viattomuuden bileet?

Sipe: "Viattomuuden disko. Siellä saisi vain tanssia, mutta ei kähmiä. Tästä täytyy jutella Tommille."

Hei Tyttönen ja Hautausmaa Boogie huokuvat romantiikkaa, mutta Sunnuntai-biisissä pyydetään Äiti ja isii, soittakaa poliisit. Missä rappioromantikko on viettänyt vuosisadan kuuminta kesää?

Sipe: "Ai kuuminta. Mun mielestä viime kesä oli kuumempi. Aina kun olen ollut ulkona, mulla on ollut niin paha darra, että on vapisuttanut."

Poltatko muuten tupakkaa?

Sipe: "Pystyykö haastattelija ostamaan meille tupakkaa?"

Ei, mutta ostan sitä tätinä, etten joudu kärsimään Sipen tärinästä.

Gustavo: "Sipe on mun mies. Me ollaan parhaita kavereita ja se on myös mieletön jätkä tekemään musiikkia. Me tehdään kahdestaan biisien pohjat treenikämpällä. Sipe soittaa kitaralla biisin ja tarjoan juttuja rummuilla. Alun perin olin Sunnuntai-musavideon näyttelijä, mutta eksyin rumpujen taakse."

Sipe: "Röökinhakumatka alkoi väsyttää. Ehkä mä tosiaan olen tänään vähän huonossa hapessa, mutta hei, olen juossut yläasteella Cooperin 2 900 metriin. Juoksin ensin yhden Cooperin, mutta koska en halunnut mennä kouluun, juoksin frendien kanssa vielä toisen. Nyt on pakko pitää elokuu dokaustaukoa. Mä aion vain tehdä musaa ja urheilla."

Mistä teidät löytää, jos haluaa valistaa teitä alkoholin vaaroista?

SIpe: "Ei Koffista. Siellä on tappeluita. Pitkätukka voi saada teiniltä turpiin. Ruttopuisto on okei, siellä on rauhallisempaa. Alko on niin kamalaa tavaraa, että rakkauden viestinviejistäkin saattaa tulla vaikutuksen alaisina väkivaltaisia. Viimeksi meni käämit keikalla, kun yksi jätkä oli pettänyt tyttöystävää. Mieluiten hakataan toisiamme. Kun toinen on liian jurrissa, toinen ottaa aggression vastaan."

Mikä Pyhät Tepot?

Vuonna 2007 perustettu punkyhtye, jonka Sony sainasi vuosi sitten. Ensimmäinen levy Täältä tulee Pyhät Tepot julkaistiin 2010. Yhtyeen biisit Sunnuntai ja Me muutetaan Lontooseen ovat olleet ykkösiä Voicen ja YleX:n  äänestyksessä. Bändin Facebook-profiilissa on tilinumero ja sitaatti Sue-lehdestä: “PT toimii parhaiten, kun yleisö on samalla humala-asteella bändin kanssa. Nyt yleisö jäi pikkuisen jälkeen.”

File: Sipe

 • Syntynyt: 4.4.
 • Pituus: 175 cm
 • Paino: 65 kg
 • Tuoksu: Tyttöystävän juuri pestyt alushousut
 • Kello: Mitä väliä
 • Juoma: Rainbow'n appelsiinimehu

File: Gustavo

 • Syntynyt: 17.7.1988 Kajaani
 • Pituus: 185 cm
 • Paino: 85 kg
 • Tuoksu: Sipen hiki
 • Kello: En tiedä
 • Juoma: Magyar

Jaa/ei/poissa

Paljastamme Sipen ja Gustavon yhteiskunnallisen vakaumuksen.

 • Kondomit verovapaiksi POISSA
 • Tupakointi kiellettävä kaikissa yleisötapahtumissa EI
 • Homoadoptio sallittava JAA
 • Pakolaiskiintiötä nostettava POISSA
 • Doping urheilun arvokisoissa sallittava EI
 • Eutanasia sallittava JAA
 • Toisesta maisterintutkinnosta maksullinen EI
 • Naiskiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksiin JAA
 • Perustulomalli Suomeen POISSA
 • Metro Turkuun JAA
 • Pääkaupunkiseudulle tietullit POISSA
 • EU:n maataloustuet lopetettava POISSA

15 kommenttia

shiwan8

19.8.2010 14:59

Suomalaista brittipoppia. No, maku se on paskakin maku.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tallus78

19.8.2010 15:26

suomen paras bändi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mkl-

19.8.2010 17:52

"Aika moni on kelannut, että me vaan hehkutetaan dokaamista"
...
"Kahdenkymmenen neljän bissekeisi eli matkasalkku menee nykyään puolessa tunnissa yhdeltä Tepolta."

Tulee elävästi mieleen lukion ykkösellä käyty keskustelu:
-Olitko viikonloppuna missään?
-Joo, tai siis join korin bissee ja jallupullon ja ainakin neljä siideriä ja sit aika monet pohjat ja huikkaakin otin kavereilta. Niin joo siis nää kaikki jossain paris tunnis et joo olin v-tun kännissä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Seppo_Taalasmaa

19.8.2010 19:24

VMP. Sitä tää on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dick_Hard

19.8.2010 20:01

Vaadin seuraavaan lehteen Bolanin munan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gmuste

20.8.2010 07:22

Onpas paskaa tämä. Justiinsa niinkö aiemmin tossa joku kirjotti:teinipoikia jotka kehuskelee välitunnilla kuinka monta kaljaa tai sidukkaa ovat juoneet viikonloppuna. Ei hyvää päivää. Musa on vielä kaiken lisäksi tosi aivotonta ja surkeaa poppia. Tää lento tuskin kauaa kestää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Grosso

20.8.2010 10:48

Gmuste: luitko tota juttua? Oletko aivoton itse? ÄO= täys kymppi??

Go Pyhät tepot, mun lempibändi!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Wankk

20.8.2010 12:27

..juu ehkä kannattaa tutustua sellaiseen asiaan kuin "sarkasmi", eikä ottaa ihan kaikkea tosissaan :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mmmmh

20.8.2010 17:02

paljonko makke painaa :OOOOoo entä elton bolton

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ihanhgf

20.8.2010 17:48

Antaa nuoren miestä viljellä huumoria ja juoda sitä alkoholia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

teeeesi

29.8.2010 15:52

Miksi kannessa lukee, että riisuivat kaiken, paitsi tennissukat. Eihän noilla oo sukkiakaan????

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Huvittunut

29.8.2010 16:26

Pienet munat pojilla kyllä. Propsit siitä, että ilkeävät nitä lehdissä äytellä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kiri__

28.9.2010 23:53

Hyi vittu häpeisitte. Mun mutsi sano et se on hyuvä et Kölli läks ku te nolasitte ittenne tollee :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jaabes

23.10.2010 11:19

Gustavolla ja sipellä normi kokoiset munat ja hyvä tuuhea karvoitus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pisss

25.10.2018 09:04

Pisu kaka

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi