Titiditidii: Sandstorm-minidokumentti kertoo suurimman suomalaishitin synnystä

Vicen dokkarissa Darude kertoo, miten Sandstorm tapahtui.

Kuva: screenshot/YouTube/Darude

Tikidikidii tikidikidikidii tikidikidikidii tikidikidikidii. Biisi, joka soi klubeilla, kaupoissa, elokuvissa, tietokonepeleissä ja radioasemilla ympäri maailmaa – edelleen. Suomalainen menestysbiisi, ikuinen korvamatoveisu, torilla tavataan -huudahduksen arvoinen kappale: Daruden Sandstorm.

“Voisinpa sanoa, että Sandstormin taustalla on jokin suuri suunnitelma”, Ville Virtanen a.k.a. Darude kertoo dokumentissa.

“Muttei sellaista yhtä asiaa ole olemassa.”

Dokumentti on kuvattu Helsingissä, ja Virtanen kertoo siinä, miten Sandstorm – ja miehen koko ura – sai alkunsa. Hän näyttää videon kuvauspaikkoja ja vilauttaa paloja elämästään. Mukana on myös muun muassa Jaakko Salovaara eli tuottaja JS16 ja Sandstormin musavideon ohjaaja Juuso Syrjä.

“Halusin musiikkivideossa näyttää, miten cool kaupunki Helsinki on. Eihän kukaan tiennyt, että biisistä tulisi iso. Yhtäkkiä niin vain kävi”, Syrjä kertoo, ja paljastaa erään musavideoon lipsahtaneen jatkuvuusvirheen.

Vuonna 1999 julkaistu biisi on vahvassa soitossa lähes kaikkialla maailmassa edelleen. Jokainen soittokerta ei kuitenkaan ole arvostuksesta, vaan pilanteosta lähtöisin. Virtasta ei kiinnosta.

“On vuosi 2016, ja biisistäni puhutaan edelleen. Pilkka osuu niiden nilkkaan, jotka pitävät sitä vitsinä.”

Oikea asenne!

The Story Of on Vicen dokumenttisarja, jossa kerrotaan ikonisten elektrodance-biisien taustoja. Sandstormista kertovaa jaksoa on katsottu tämän jutun kirjoitushetkellä, kaksi päivää sen julkaisun jälkeen lähes 500 000 kertaa. (Itse Sandstorm-kappaletta on katseltu YouTubessa yli 91 miljoonaa kertaa.)

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi