Tuore tuottajaduo KOI raivaa tietään eturiviin

Kaksikko tuo monipuolisuutta Suomen musiikkitarjontaan.

Maaliskuun loppupuolella julkaistiin tuoreen tuottajaduo KOI:n debyyttisingle, joka nousi kuin raketti ilmaan. Temppeli-niminen kappale on suomalaista housemusiikkia ja sen soundi on jotakin, mitä ei vielä suomalaisilta olla kuultu. Biisissä on vaikutteita brittihousesta ja sitä onkin verrattu muun muassa huippuduo Disclosureen. Kappaleella vierailee hempeällä äänellä laulava Jurek, joka tunnetaan muun muassa Robinin ja Antti Tuiskun tuottajana. KOI:n missio on tarjota Suomelle lisää hyvää tanssimusiikkia, ja ainakin ensisinglen perusteella se onnistuu vaivatta.

Duon kokoonpanoon kuuluu kaksi 23-vuotiasta helsinkiläistä, Tido Nguyen ja Minna Koivisto. Vaikka he ovat vielä monelle tuntemattomia, on molemmilla vakuuttavat musiikilliset taustat. Minna siirtyi suoraan Sibeliuslukiosta basistiksi Robinin keikkabändiin. Tido puolestaan työskentelee musiikkituottajana ja on muun muassa säveltänyt Mikael Gabrielin uuden Helium-kappaleen.

Minna ja Tido ovat molemmat rentoja ja eloisia tyyppejä. Vaikka KOI:n tyyli on pääasiassa house, kaksikon pääinstrumentteja ovat basso ja kitara. Heidän mielestään ei ole sellaista musiikkityyliä, jota ei houseen voisi sekoittaa.

"Emme halua rajoittaa itseämme mihinkään tiettyyn genreen", Minna selittää.

Temppeli-singlen suuri suosio yllätti molemmat, sillä suomalaista housea on hyvin vähän. Kappale päätyi epäilyistä huolimatta Spotifyn listoille ja kanaville sekä voitti Radio NRJ:n viikon hitti -tittelin, jossa vastustajana oli muun muassa Ellie Gouldingin Army-biisi.

"Tuntuu tajuttoman hyvältä. Kun lähdimme tekemään housea, asennoiduimme sen mukaan, ettei se välttämättä saavuta suurta yleisöä. Kuitenkin tapahtui kaikkea, mitä emme osanneet odottaa", Tido kertoo fiiliksistään ja lähettää pahoittelunsa Ellie Gouldingille häviöstä.

"KOI ei missään nimessä jää yhden hitin ihmeeksi. Syksyllä on tarkoitus julkaista EP", Minna jatkaa.

Yhtye suunnittelee kappaleita, joissa eri laulajat vierailevat, mutta luvassa on myös pelkkiä instrumentaalibiisejä. Kaksikko kertoo nauttivansa erityisesti musiikista, jossa yhdistyy kirjoitettu teksti ja sävel.

"Kun mukaan tulee uusi laulaja tai kirjoittaja, niin musiikkikin on uudenlaista. Siitä se taika syntyy", Tido sanoo.

Jos KOI saisi tehdä musiikkia kenen kanssa tahansa, haluaisivat he yhteistyöhön Sealin ja Stevie Wonderin kanssa.

"Joku tosi tykki soul-laulaja yhdistettynä houseen voisi olla tosi kova", Minna innostuu.

"Katsotaan nyt ensin, mitä herra Wonder sanoo", Tido naurahtaa perään.

Jos herra Wonder osaisi suomea, hän sanoisi luultavasti että "sun body on ku temppeli, beibe". Yhteistyöbiisiä odotellessa Cityssä ainakin kuunnellaan Temppeliä repeatilla. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi