Tuottajakuuluisuus Jimmy Douglass: "On vielä eräs, kenen kanssa haluaisin työskennellä"

The Senator -nimelläkin tunnettu tuottaja on tehnyt musiikkia lähes kaikkien alan kärkinimien kanssa.

Kansainvälisesti toimiva Backstage Secrets -projekti lennätti huipputason musiikkituottajan Jimmy Douglassin Suomeen. Hänet tunnetaan työstään monien kuuluisuuksien kanssa, kuten Justin Timberlake, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Aaliyah ja Missy Elliot. City tapasi legendaarisen tuottajan Finnvoxin studiolla Helsingissä.

Douglass on musiikkimaailmassa kova nimi, ja häntä kutsutaan myös nimellä "The Senator".

"Aloin työskennellä Timbalandin kanssa 1990-luvulla. Hänen mielestään oli hyvä ajatus tulla uuden musiikkityylin myötä ulos uudella ja raikkaalla nimellä", Douglass muistelee lempinimensä syntyä.

"Aluksi Timbaland ehdotti, että nimeni olisi 'The President', koska pidin kaiken hyvin otteessani studiolla ja olin poliittisesti tietoinen. Se ei kuitenkaan tuntunut oikealta. Sitten hän ehdotti nimeä 'The Senator' ja ajattelin että se on siinä", Douglass lisää.

Vaikka Douglass on nähnyt musiikin eri aikakaudet, hän odottaa silti yllättyvänsä lähitulevaisuuden musiikista.

"Jos tietäisin mitä sieltä tulee, olisin samoilla linjoilla yläkerran ukon kanssa", hän sanoo hymyillen.

Senaattorin ansioluetteloon lukeutuu yksi suomalainenkin artisti.

"Tuotin suomalaislaulaja Janitan albumin vuonna 1998. Hän oli muuttanut 17-vuotiaana New Yorkiin."

Moni saattaa muistaa Janitan muun muassa Samuli Edelmannin kanssa tehdystä 90-luvun hitistä Oma planeetta. Douglassin tuottama albumi julkaistiin Australiassa, Japanissa ja Suomessa, mutta ei koskaan virallisesti Yhdysvalloissa.

Tuottaja on ylpeä kaikista artisteistaan ja hetkistään studiolla. Pitkä yhteistyölista ei vielä ole valmis, sillä on vielä yksi nimi, jonka kanssa Douglass haluaisi tehdä töitä.

"Haluaisin vielä tehdä töitä erään vanhemman herran kanssa: Phil Collinsin. Olen tehnyt töitä Genesis-bändin kanssa, mutta en suoraan Collinsin kanssa. Se olisi mielenkiintoista ja jotain, mitä haluaisin vielä tehdä".

Backstage Secrets on 2016 alussa perustettu muusikoille koulutusta räätälöivä kansainvälinen yritys, jonka tavoitteena on tarjota muusikoille opetusta suoraan alan kärkinimiltä. Sen operatiivisena johtajana toimii Cata Mansikka-Aho, joka on tuttu muun muassa vuodelta 2001, jolloin hän teki Levottomat-biisin yhdessä Samuli Edelmannin kanssa.

Lue myös: Huipputuottajan oppitunnilla

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi