Turistina Lontoossa? Mene sirkukseen

Lontoon CircusFestin päälavalla on suomalainen nykysirkusryhmä.

Kuva: Petter Hellman

Lontoon Camden Townissa on käynnissä kolmen viikon pituinen CircusFest 2016. Festivaali alkoi 4. huhtikuuta ja jatkuu 21. huhtikuuta asti. Festarin päälavalla esiintyy Suomen oma poikaporukka Race Horse Company hurjalla Super Sunday -esityksellään. City vieraili festivaaleilla ja tapasi esiintyjät.

Show'hun kuuluu muun muassa breakdancea, nykytanssia ja nunchaku-nivelnuijat, joita sirkustaiteilijat pyörittivät taidokkaasti. Esityksessä on henkeäsalpaava kohtaus, jossa käytetään vaarallista Wheel Of Death -laitetta eli "kuolemanpyörää". Laitteen teknikko kertoi, että kuolemanpyörässä on aiemmin tapahtunut traaginen onnettomuus, jossa esiintyjä kuoli lavalle. Kysyimme Race Horse Companyn perustajilta ja esiintyjiltä Petri Tuomiselta ja Rauli Kososelta, kuinka he silti uskaltavat käyttää laitetta esityksissään.

"Alussa teimme kuolemanpyörällä paljon sekopäisempiä temppuja, mutta nykyään teemme kaikkea hieman turvallisempaa. Olemme käyttäneet kuolemanpyörää nyt kolme vuotta ja on siinä aina ulostippumisen riski, mutta olemme turvanneet nämä riskit. Kyllä siihen laitteeseen tottuu", naurahtaa Kosonen.

Super Sunday -esityksen tunnelma on koominen ja leikkisä. Se kertoo hauskasta päivästä rantahuvipuistossa. Seitsemänhenkinen poikaporukka pukeutuneena havaijityylisiin paitoihin ja värikkäisiin sortseihin tekevät näyttäviä temppuja ja saavat temput näyttämään helpoilta. Tunnelmaa lisää hyvin valitut musiikit, joiden rytmit pitivät huolen esityksen nopeatempoisuudesta sekä baari, josta yleisö saa ottaa drinkkejä mukaan esitykseen.

Esityksessä on myös puhuttava kohta, jossa esiintyjä kannetaan lavalle suurella ristillä ristiinnaulitsemistyylisesti. Miehet kertovat tempaisun taustaksi halunsa aiheuttaa uskonnollista herätystä lavalla.

"Mulla oli ensin sellainen visio, jossa esityksen alussa Jeesus ratsastaisi lavalle aasilla ja esitys loppuisi siihen, että aasi ratsastaisi pois lavalta Jeesuksella, mutta tähän ei kuitenkaan ryhdytty", Tuominen kertoo huumorisesti.

Race Horse Companyn Super Sunday nähtävillä 21. huhtikuuta saakka CircusFest 2016 Lontoon Camden Townin Roundhousessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi