Turvapaikanhakijat tagaavat Tampereella

Kriisi-inspiroitunutta katutaidetta.

Katutaitelijat yhdistävät voimansa Tampereen Koukkuniemen ja Kaupin hätämajoituskeskusten turvapaikanhakijoiden sekä kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa järjestämällä yhteisiä graffitityöpajoja. Pajoja järjestetään Tampereella kolmena päivänä 10.-12. marraskuuta klo 15-17.

Työpajoissa tehdään katutaideteoksia luvallisille graffittiseinille. Teosten aiheina ovat turvapaikanhakijoiden kokemukset pakolaiskriisistä. Teosten ideat ja toteutus tulevat turvapaikanhakijoilta, opastus ja neuvot puolestaan tamperelaisilta katutaiteilijoilta.

Yhteistyön tuloksia voi käydä katsomassa Mältinrannan uimapaikan vieressä torstaista 12. marraskuuta eteenpäin.

12 kommenttia

LiisaMarketta

9.11.2015 18:16

Hienoa että minun verorahoilla edistetään yksityisen- sekä kaupungin omaisuuden tärvelemistä. Harvemmin ne töhryt näyttävät tuolta uutiskuvituksen esimerkiltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pekka Pee

12.11.2015 13:38

Luehan, LiisaMarketta hyvä, uutinen uudestaan, jos tuollainen käsitys jäi.

pls b troll

12.11.2015 13:39

Hyvin kirjoitettu. Kyseessä on kumminkin luvalliset graffittiseinät.

Cobbler

12.11.2015 14:32

Osaatko lukea? Teokset tehdään luvallisiin seiniin, kaupungin luvalla. Miten se on tärvelemistä? Ja jos asia niin häiritsee, älä mene mältinrantaan, senkin mäntti.

Herra-Vero

12.11.2015 15:31

Ikävää jos SINUN verorahasi hukkaantuvat seinän tärvelemiseen. MINUN verorahojani sen sijaan käytetään LAILLISEN seinän koristeluun, eikä harmita yhtään.

Huohh

12.11.2015 16:53

Hienoa LiisaMarketta, että luit tekstin läpi huolellisesti.

Voisin kuitenkin tarkentaa sinulle, että luvalliset graffitiseinät ovat kaupungin tarjoamia seiniä, joihin voi maalata. Kyseessä ei siis ole satunnaisiin yksityisiin seiniin tai alikulkutunneleihin maalaaminen.

Logiikkasi ilmeisesti perustuu ajatukseen, että kun on kerranu päässyt luvan kanssa maalaamaan, niin tämän jälkeen aletaan töhrimään joka paikkaa.

Pahoittelen, mutta asia ei ole näin.

SupportArt

13.11.2015 12:13

Varmaa siks ku ei oo varsinaista lupaa ja sitä kautta aikaa toteutttaa kuvitelmaansa pintaa ajankaa rauhas vaa hätästäspagettia joka seki omaa mielee tarjoavampaa ku se harmaa tai paskanruskee pinta.. Itse en voi henkilökohtasesti käsittää sitä että miks sen harmaan pitää olla niin arvossaan ettei koristella voi.. Mielikuvituksellisuus-> turmelemista.. njoo ymmärrän niitten "vittujen" sun muiden järjen köyhyyksien kohal mut ois se mun mielest rikkaampaa jos jengi vois rauhas piileskelemäti koristella esim sähköboxeja sun muita "ei kellekään" kuuluvia pintoja.. "Suojelkaa ankeata pintaa taiteelta, kulttuurilta" ei mahu omaa kalloon.. . . Tehää ihmeessä koko kaupungista valkonen, tyhjät mielet siellä sitten rauhassa turvassa muiden mielenkiintosilta visioilta, näkemyksiltä, elkää ihmiset kuvitelko, voi tulla jolleki paha mieli! "Itsellähän iha riemu repeää". .

Jonne I.

10.11.2015 18:30

Kyllä nyt Suomi rikastuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

liisamarkettaonvajaa

12.11.2015 10:33

kuka sinä olet päättämään mikä on hieno ja mikä ruma? minun mielestä tuo kuvituskuva on ruma sapluunatyö mutta spraymaalilla kivijalkaan tehty hieno tägi on taidetta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SRPP

13.11.2015 08:51

Huom! MÄLTINRANNAN TYÖMAASEINÄT OVAT VAIN YHDISTYKSEN PAJATOIMINNAN KÄYTÖSSÄ!
Turvapaikanhakijoiden kanssa on tehty katutaidetta SirkusRakkausPumPum ry:n Mältinrannan yhteisötaideseinillä kahtena päivänä. Kyseiset seinät ovat VAIN YHDISTYKSEN KATUTAIDEPAJOJEN KÄYTÖSSÄ! Kyse ei siis ole vapaista graffitiseinistä joihin kuka vain voi maalata omalla ajallaan vaan seinille muodostuu lapsiperheiden, erityisryhmien ja turvapaikanhakijoiden yhteisgalleria Tamperelaisten iloksi. Toimintaan pääsee mukaan ilmoittautumalla SirkusRakkausPumPum ry:n vastaavalle katutaideohjaajalle. Yhdistyksen tarjoamaan VASTUULLISEEN KATUTAIDETOIMINTAAN liittyy niin turvapaikanhakijoiden kuin muidenkin opastus ja kaupungin vapaiden graffitiseinien sekä taidetarvikkeiden hankkimispisteiden esittely kädestä pitäen. Vapaat graffitiseinät sijaitsevat Hakametsän skeittiparkilla sekä Tesoman jäähallin pihassa (sekä Kaukajärvellä). Toiminnan tavoite on tuoda yhteen eritaustaisia ja eri ikäisiä ihmisiä toimimaan yhdessä vastuullisen katutaiteen kautta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dj Kool

28.11.2015 21:08

Ja paskat sanon minä. Ne maalaa luvattomasti kuitenkin koska ovat velliperseitä eivätkä uskalla tapella, joten ainoa keino tuntea itsensä kovaksi on maalata salaa yön pimeydessä jotai rumia tageja. Ja kyllä, olen itse entinen hoppari ja siksi entinen että sitä wannabe-gangstatouhua ei pysty katsomaan ilman myötähäpeää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi