Tyttö lohikäärmetatskalla

Jenkkileffan nimi on löysempi kuin alkuperäisversiossa, mutta muuten vaikuttaa lupaavalta.

Rooney Mara on Lisbeth Salander, Daniel Craig on Mikke Blomkvist.
Rooney Mara on Lisbeth Salander, Daniel Craig on Mikke Blomkvist.

Stieg Larssonin Millenium-trilogia kääntyy seuraavaksi Hollywood-leffoiksi. Ensimmäinen osa on nimeltään Girl With the Dragon Tattoo. Nimi on sorvattu jenkkiyleisölle sopivaksi, vaikka alkuperäinen, Miehet jotka vihaavat naisia (Man som hatar kvinnor) toimii paremmin.

Larssonin kirjojen ruotsalaisfilmatisoinnit olivat mainioita ja samaa on lupa odottaa amerikkalaistuotannolta, vaihtuneesta nimestä huolimatta. Odotukset asettuvat korkealle etenkin ohjaaja David Fincherin ansiosta. Fincherin aiempiin töihin ei juuri epäonnistumisia mahdu. Fight Club, Se7en, Social Network ja The Curious Case of Benjamin Button toimivat kaikki erinomaisesti ja saivat ylistystä kriitikoilta.

Millenium-leffatrilogian ensimmäinen osa tulee ensi-iltaan juuri ennen joulua. Päärooleihin on kiinnitetty Daniel Craig (Mikael Blomkvist), Rooney Mara (Lisbeth Salander) ja Stellan Skarsgård (Martin Vanger). Myös seuraavat osat ovat suunnitteilla.

Larssonin kirjat ovat myyneet maailmanlaajuisesti yli viisikymmentä miljoonaa kappaletta, 46 maassa. Larsson ei maailmanlaajuisesta suosiosta ehtinyt nauttimaan, sillä hän kuoli vuonna 2004, kun ensimmäinen Millenium-trilogian kirja julkaistiin 2005. Neljännestäkin romaanista oli valmiina kolme neljäsosaa ja suunnitteilla oli kymmenen kirjan sarja.

Larssonin elämänkumppani Eva Gabrielsson jäi ilman perintöä, koska Larsson halusi suojella partneriaan: he eivät menneet naimisiin, koska Ruotsin lain mukaan avioparin tuli ilmoittaa osoitteensa julkisesti. Larsson ei tätä tahtonut, sillä hän tutki elämäntyönään äärioikeistoa ja uusnatseja.

Leffan traileri lupailee intensiivistä menoa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi